Gua Ša je nov tretman lica od koga koža blista

Autor: Prva, Republika

Lifestyle

29.06.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj tretman uključuje struganje kože lica uz pomoć ravnog komada žada ili ružinog kvarcnog kamena. Potezi prema gore primenjuju se kako bi se opustili ukočeni mišići i kako bi se poboljšala drenaža lica. Ovaj tretman ne ostavlja tragove po licu poput modriva, a možete ga raditi i sami kod kuće.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dokazano je da opušta kožu lica, smanjuje napetorist i doprinosi zategnutijem i mlađem izgledu lica.

Takođe, Gua Ša utiče na cirkulaciju limfne tečnosti ispod kože i efikasno razbija napetost u mišićima.

Prema tvrdnjama stručnjaka za estetiku lica uspešan je u borbi sa prevremenim starenjem kože, sprečava pojavu dubokih bora, tamnih krugova oko očiju, nadutog i tmurnog izgleda lica. Osim toga ovaj fantastični tretman na vrlo prirodan način uklanja svu nečistoću i suvišna ulja koja su se nataložila na licu.

Kako se koristi Gua Ša "alat"?

Trebalo bi da započnete na vratu i da nastavite put do čela. Na ovaj način jasno ćete nacrtati put tečnostima ispod kože vašeg lica. Preporučljivo je da pilikom korišćenja Gua Ša alata koristite i ulje na masažu lica. Koristite poteze prema gore na delovima vrata, bradi i regiji oko usta. Preko obraza pređite potezima u stranu ka slepoočnicama. Deo ispod očiju lagano prisitkajte, bez struganja, a preko obrva i čela do temena glave napravite oštar potez.

Sve vesti iz rubrike lepota možete pročitati ovde.

Kako izabrati odgovarajući alat?

Za početak se preporučuje da koristite alat u obliku suze (kapi). Ona je laka za hvatanje i ima veliku površinu koja vam je potrebna za prelaženje preko obraza i vrata.

Koliko često se koristi?

Najvidljiviji rezultati su prisutni ako ovu alatku koristite svakodnevno. Međutim, stručnjaci za estetiku savetuju da je i do tri puta nedeljno sasvim dovoljno.

Jutarnji tretman je idealno rešenje za otklanjanje nadutosti, dok se večernje varijante odnose na opuštanje mišića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading