Kečap, majonez i jaje! Ove namirnice od vaše kose mogu napraviti ČUDO

Autor: magazin novosti

Lifestyle

26.06.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepa i negovana kosa, posebno tokom letnjih dana i intenzivnog izlaganja suncu, najteži je zadatak za sve žene.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zdrava kosa koja mami poglede. Ovo je san kome teži svaka žena, posebno u perioda kada ne stiže da redovno posećuje frizerske salone.

Za novim receptima za održavanje lepote naše kose tragamo redovno, posebno sada, u periodu pandemije kada se trudimo da dolazimo u kontakt sa što manjim brojem ljudi. Upravo iz ovog razloga, donosimo vam tri proverena i isprobana recepta sa namirnicama iz frižidera za savršenu negu vaše kose.

Jaje za jačanje kose

Opadanje kose i slaba, tanka dlaka česti su problemi, sa kojima se bar jednom godišnje susretne svaka žena. Kako biste ojačali kosu i dodali joj sjaj, potrebno vam je samo jaje.

Naime, umutite kokošije jaje i nanesite ga na suvu kosu i dobro utrljajte u sam koren dlake. Kada to učinite, kosu zamotajte u peškir i ostavite je zamotanu oko 20 minuta.  Kasnije dobro isperite kosu i rezultate ćete videti odmah.

RepublikaFoto: Photo by Evan Reimer on Unsplash
Foto: Ilustracija

Majonez kosu čini mekom

Suva kosa i kruta dlaka posledica su intezivnog izlaganja kose suncu, toplim uređajima poput pegle za kosu, ali i vrelom vazduhu od fena. Meka i glatka kosa, ipak nije nedostižan ideal.

U toku pranja kose, nakon nanošenja šamponja, umasirajte majonez u same vrhove kose. Tako namazanu kosu zavijte u peškir ili navucite kapu za tuširanje i sačekajte 20 minuta da preparat deluje. Kada budete ispirali kosu, ona će biti savršeno blistava i mekana. 

Plavu kosu održava kečap

Farbano plava boja kose posebno je osetljiva na izlaganja suncu, ali i na kupanje u bazenima kada može doći do pojavljivanja zelenih nijansi zbog prisustva hlora. Savršeno plavu i sjajnu boju sačuvaće omiljeni sastojak za picu - kečap. 

Dodajte u šaku nekoliko kapi kečapa, umasirajte je u kosu i ostavite da kratko stoji. Isperite po mogućstvu dečijim šamponom i kosa će biti prirodno plave boje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading