LEPOTA NAKON PANDEMIJE: Nega kože posle karantina

Autor: Tatjana Jovanović

Lifestyle

20.06.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nega kože tokom izolacije i pandemije i nakon njih na prvi pogled se čini kao izazov. Sa početkom pandemije koronavirusa morali smo korigovati higijenske navike. Često pranje ruku i dezinfekcija sredstvima na bazi alkohola doprineli su dermalnoj dehidraciji i osećaju zatezanja kože.

RepublikaFoto: Photo by Ani Kolleshi on Unsplash
Pobrinite se da uklonite sve posledice nošenja maski i rukavica

Perutanje, pucanje, svrab, a neretko i bol, takođe su nuspojave intenzivnijih dezinfekcionih mera. Usled nošenja zaštitnih maski, iritacija i crvenilo kože lica su pojačani. I koža na rukama trpi, te se smežurava prilikom dužeg nošenja gumenih rukavica. Osim toga, prelaz između zime i proleća sam po sebi je zahtevniji kad je u pitanju nega kože. Na sve to, tu je ultravioletno zračenje, koje je veoma štetno. Sve ovo čini težim održavanje kože dubinski čistom i hidriranom. Kozmetikolog Mima Ananijev za Srpski telegraf i portal Republika.rs savetuje kako da negujete kože nakon pandemije.

  • Za početak, preporučujem od pet do 10 tretmana relaks masaže celog tela i lagane limfne drenaže, koja će pospešiti metabolizam i cirkulaciju.
  • Što se tiče preparata, preporučujemo razne vrste gelova i eteričnih ulja, zavisno od cilja koji želimo da postignemo i tipa kože. Ako je celulit tvrde konzistencije, preporučujemo gelove koji greju, a ako klijenti imaju problema sa proširenim venama i kapilarima, tada preporučujemo gelove koji hlade. Izdvajamo: ulje bršljana, drveta limuna i cimeta. Uz ove preparate dobro će doći i konzumiranje raznih čajeva, kao što su čaj od đumbira i zeleni čaj za izbacivanje toksina iz organizma.
  • Preporučujemo da se tretmani lica i tela u proseku rade nekoliko puta godišnje, u serijama od po 10 tretmana. Kada je postignut željeni efekat, savetujemo mesečno održavanje. Broj tretmana lica tada treba svesti na jednom nedeljno.
  • Pre odlaska na more preporučujemo tretmane kavitacijom i laserskom liposukcijom da biste imali osećaj lagodnosti, a nakon odmora poželjno je da radite razne pilinge za telo, kao i da koristite raznovrsne vitamine i ulja u zavisnosti od tipa kože.
  • RepublikaFoto: e-stock/M. ZUNJIC
    Mima Ananijev

     

     

    Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    Komentari (0)

    Loading