Neke bebe rođene od majki koje su imale koronavirus već imaju antitela, tvrde naučnici

Autor: telegraf

Lifestyle

20.06.2020

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neke bebe koje su rođene od strane majki koje su imale koronavirus već su imale antitela na bolest, otkrili su naučnici iz Britanije, a preneo je Daily Mail.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Dr Patrik Obrajan, predsednik Kraljevskog koledža ginekologije kazao je da je mali broj novorođenčadi razvio imuni odgovor na virus dok su još bili u majčinoj utrobi.

Antitela se proizvode kao odgovor na infekciju, a imuni sistem ih koristi kako bi se odbranio od virusa ukoliko se vrati u budućnosti.

IgM antitela koja telo pravi kada se prvi put susretne sa infekcijom ne mogu biti prenesena sa majke na bebu kroz placentu, što znači da su bebe same proizvele svoja antitela.

Druge forme antitel kao što su IgG antitela pamte šta treba da se napadaju godinama nakon ako dođe do iste zaraze.

Ovo sugeriše da majke prenose zarazu korona virusom na bebe u utrobi, dilema oko koje su dugo polemisalo otkako je buknula pandemija korona virusa.

Ovo otkriće objavljeno je u velikoj studiji koja je obavljena u Velikoj Britaniji, a u kojoj je učestvovalo 427 trudnica koje su bile zaražene korona virusom širom zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading