Ovu lošu naviku praktikuje 90 odsto ljudi, a ne bi trebalo: Zbog ovoga ne biste trebali ujutru da pijete kafu!

Autor:

Lifestyle

18.06.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo da ste ranoranilac ili spavalica, verovatno kao i većina ljudi, ujutru odmah čim otvorite oči prvo na šta pomislite je taj topli napitak koji svojim mirisom za tren oka otvori sva vaša čula. A samim dejstvom ne samo da vas digne iz kreveta, već i iz mrtvih. Da, u pravu ste, govorimo o kafi! Iako mnogi ne mogu da joj odole, čiji je svakodnevni ritual bez kog dan ne počinje, otkrivamo vam zbog čega ne biste trebali ujutru da je pijete.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dok spavamo gubimo dosta tečnosti, a ne unosimo je uopšte. Zato smo često žedni tokom noći, ili čim se probudimo.

 

Zamislite još kada svom skoro dehidriranom telu dodate kafu, koja je diuretik, ne samo što ćete iscediti iz sebe ono malo preostale vode, već ćete usporiti svoj metabolizam, a to naročito ne valja ako želite da smršate.

Da biste izbegli sve to što loše utiče na zdravlje, valjalo bi da ujutru prvo popijete čašu vode, doručkujete pa tek onda popijete i kafu.

Možda ne možete da doručkujete čim se probudite, onda popijte kafu posle velike čaše vode, i to barem 30 minuta kasnije, sugerišu naučnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading