Saveti koji su potrebni svakoj dami: Evo kako da očistite antilop cipele

Autor: Pink, Republika

Lifestyle

18.06.2020

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada bi postavili modernoj ženi pitanje, koliko pari cipela/čizama/sandala u svom ormaru ima, ista bi u najvećem broju slučajeva porumenela u licu. Nikad nam nije dosta tih malih zadovoljstava koja našu figuru čine elegantnom i senzacionalnom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Ženska ljubav prema cipelama gotovo da se može porediti sa onom koju muškarci gaje prema sportu. Žene s ljubavlju biraju svoje nove cipele, i u dušu znaju svaki par koji već poseduju. Imaju cipele za sve prilike u svim bojama i kombinacijama. Takođe posebnu pažnju poklanjaju održavanju istih.

Znamo da jednu savremenu ženu ni sneg, ni led, ni kiša, ni sunce pa ni klizavi ulični trotoari, neće sprečiti da sa svojim antilop cipelama ili čizmama zagospodari plesnim podijumom. Međutim sve to, uz dodatak po neke kapljice prosutog koktela ili hrane, ostavlja gotovo neizbrisive tragove na vašoj obući. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Pre nego što se pozdravite sa vašim omiljenim cipelama ili čizmama od antilopa, koje su vas verno služile tokom zime, i ranih prolećnih dana, trebalo bi temeljno da ih očistite. Pre svega želimo da vas obradujemo činjenicom da je antilop veoma zahvalan za saradnju, odnosno da se većina mrlja sa istog izrazito lako skida.

Međutim potencijalno loša vest je ta da određene fleke nećete biti u mogućnosti da skinete bez odgovarajućih sredstava za čišćenje. Iako za većinu istih možete u svom domu pronaći zamenu, najbolji rezultati se ipak dobijaju korišćenjem namenskih sredstava za negu antilopa.

Biće vam potrebno:

- četka za čišćenje antilopa

- mikrofiber krpa ili krpa od flanela

- gumica za antilop

 -belo sirće

Foto: Photo by Irene Kredenets on Unsplash
Foto:Ilustracija

Važne napomene pre čišćenja:

Nikada ali apsolutno nikada nemojte čistiti antilop kada je mokar jer ćete ga trajno uništiti.

Uvek pravite nežne pokrete kada četkate vašu obuću od antilopa. Potezi napred – nazad su namenjeni upornijim flekama, sa naglaskom na istrajnosti ali ne i grubosti

Posvetite se flekama čim se osuše. Nemojte ih odlagati za sledeće proleće.

Prvi korak je zapravo blago iščetkavanje, nakon kog sledi nešto jači oblik. Imajte na umu da je antilop veoma izdržljiv materijal ali ne i neuništiv. Nakon četke poslužite se krpom od mikrofibera kako biste uklonili najsitnije mrlje. Ovo bi trebalo da posluži svrsi u većini slučajeva. Ako imate posla sa upornijim flekama, gumica za antilop će vam dobro doći. Za sam kraj odnosno za one najtvrdoglavije mrlje upotrebite belo sirće. Nanesite manju količinu istog na krpu i ponavljajućim pokretima tretirajte istu, dok ne odluči da popusti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading