Šta je najbolji izbor: BB, CC ili DD krema?

Autor:

Lifestyle

09.06.2020

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivamo vam kako da odaberete i razlikujete čuvene "abecedne kreme" koje postaju sve popularnije!

RepublikaFoto: Photo by Glow Repose on Unsplash
Foto: Ilustracija

Formulisane po alfabetu, ove kreme se mogu pohvaliti fantastičnim efektima po kožu, kao što su hidratacija i pokrivanje sitnih nepravilnosti, kao i ujednačavanje tena. Ipak, među njima ima dosta razlika, zbog čega smo rešili da vam otkrijemo za šta one služe, koje su razlike, i najvažnije - koju bi trebalo da koristite.

BB krema: Balzam lepote

BB kreme su se prvo pojavile na azijskom tržištu, da bi veoma brzo postale veoma popularne u Americi, u poslednje dve godine. BB kreme se smatraju poboljšanom verzijom tonirane kreme, jer,one imaju mnogo laganiju teksturu i prirodniji izgled od tečnih pudera. Osim što pokriva sitne nedostatke, ovaj proizdvod deluje kao podloga (prajmer), hidrira kožu lica, izjednačuje ten i štiti od štetnih sunčevih zraka.

Savetujemo da birate one sa adekvatnom zaštitom od sunca, koju možete da nosite tokom čitavog dana. Veoma je važno da nakon čišćenja lica nanesete hidratantnu kremu, a zatim BB na predeo celog lica i kapaka. Možete je naneti samu ili u kombinaciji sa tečnim puderom. Od svih "abecednih" krema, BB kremice najslabije prekrivaju nepravilnosti na koži i idealan su izbor za mlađe žene.

RepublikaFoto: Photo by Liubov Ilchuk on Unsplash
Foto: Ilustracija

CC kreme: Korekcija boje

Razlika između BB i CC kreme je veoma mala. Kod CC obično piše ujednačavanje boje tela, i proizvodi su uglavnom namenjeni za ublažavanje crvenila ili diskoloracije, tako da CC kreme mnogo bolje prikrivaju nedostatke na koži, u odnosu na pomenute BB. Ova krema se može koristiti sama ili kao prajmer, ako se nanosi ispod tečnih pudera.

DD kreme: Dnevna odbrana

DD krema se relativno skoro pojavila na tržištu kozmetike, a predstavljaju hibrid verziju BB i CC krema, odnosno one poseduju sve prednosti jedne i druge, s tim što ima jače anti-age efekte. To se najbolje može videti kroz redovnu upotrebu, jer DD kreme smanjuju pore, umanjuju pojavu sitnih bora i pružaju svežiji, ujednačeniji ten. Slično kao pomenute kreme, i DD na odličan način neguje, hidrira i štiti kožu od spoljašnjih oštećenja. Takođe ih možete koristiti kao prajmer, ili zasebno, ukoliko ne želite veću prekrivnu moć.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading