Vreme je za savršeni izgled butina i zadnjice: Masaža medom uklanja celulit kao od šale

Autor: Informer, Republika

Lifestyle

01.06.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda ovog leta nećete otići na more, ali ćete verovatno uživati na bazenu ili gradskoj plaži. Ukoliko vam se u prethodnom periodu pojavio celulit, vreme je da se rešite "pomorandžine kore" i spremni dočekate letnju sezonu. Jedan od najefikasnijih načina da to uradite je masaža medom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najbolje je da se radi ujutro, odmah nakon buđenja, a u med možete da dodate i nekoliko kapi aromatičnih ulja. Stavite malo meda na vrhove prstiju i masirajte problematično područje, u smeru kazaljke na satu, ali nemojte odvajati prste od površine. Posle masaže višak meda obrišite mokrim peškirom ili isperite toplom vodom.

Umesto masaže, možete da nanesete med tapkanjem i laganim utrljavanjem. Kožu polako stiskajte i štipkajte kako bi se cirkulacija još više poboljšala. Posle 15 minuta ponovite postupak na drugom delu tela gde imate celulit. Masaža ne treba da traje duže od sat vremena i praktikujte je na nekoliko dana, ne svakog dana. Anticelulit masaža ne treba da se radi tokom trudnoće i u vreme menstrualnog ciklusa, a ne preporučuje se ni osobama koje imaju probleme sa venama ili su alergične na med.

Ovu masažu najbolje je sprovesti ujutru nakon što se probudite jer je njeno dejstvo tada najefikasnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading