Ukoliko vas muči loša probava, ovo je pravo rešenje za vas: Napravite napitak koji će vas za kratko vreme osloboditi muka!

Autor: Republika

Lifestyle

20.05.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompot od suvih šljiva i jabuka, uz dodatak par tajnih sastojaka, stara je i oprobana kombinacija koja će vam doneti veliko olakšanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Šljive su odličan izvor vitamina C, a sušene imaju i znatno manje kalorija. Takođe, one su veoma bogate biljnim vlaknima, koja dokazano regulišu probleme vezane za probavu, kao i stomačne tegobe poput nadutosti, gasova i lošeg varenja.

Pored toga što potpomažu probavu i rešavaju vas stomačnih tegoba, vlakna iz šlive takođe štite i vaš kardiovaskularni sistem, dok vitamin C pospešuje rad vašeg imunog sistema. U kombinaciji sa jabukom, suve šljive daju lekoviti eliksir, koji će smiriti vaš stomak, regulisati probleme sa probavom, ali i delovati preventivno na vaše opšte zdravstveno stanje.

Evo kako da napravite kompot od šljiva i jabuka

  • Suve šlive bez koštice 100 grama
  • Jabuke – 4 komada
  • Jedan limun
  • Kašičica cimeta
  • Prstohvat muskatnog oraščića
  • Pet kašika žutog šećera
  • Dva litra vode
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema

U veliku šerpu sipajte vodu, dodajte limun opran i isečen na kolutove ili kriške, cimet, muskatni orašćić, šećer. Kada voda provri dodajte jabuke, koje ste oljuštili i isekli na kocke i šljive. Kuvajte oko 20 minuta.

Kompot i voće iz njega možete konzumirati tokom celog dana, a držite ga u frižideru, jer vam tako može potrajati nekoliko dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading