UBRZAJTE MRŠAVLJENJE: Povećajte potrošnju KALORIJA uz OVAJ jednostavan trik sa VODOM!

Autor:

Lifestyle

12.05.2020

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sagorevanje više kalorija pomaže u gubljenju kilograma i održavanju zdrave težine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vežbanje i zdrava prehrana dva su delotvorna načina za postizanje uspeha, ali postoje i neuobičajeniji načini na koje možete povećati potrošnju kalorija, navodi "Zadovoljna.hr".

Jedan je od njih – pijenje hladne vode.

Voda je najbolji napitak za gašenje žeđi i hidrataciju tela. Osim toga, voda privremeno podstiče metabolizam kod odraslih i dece s prekomernom težinom, a neke studije pokazale su da se taj učinak povećava ako je voda koju pijemo hladna.

Jedna grupa istraživača došla je, naime, do zaključka da je 40 posto ubrzanja metabolizma posledica činjenice da telo zagreva vodu na telesnu temperaturu, odnosno telo troši energiju na zagrevanje. Dve studije sprovedene na mlađoj populaciji pokazale su da ispijanje 500 mililitara hladne vode povećava sagorevanje kalorija za 24 do 30 posto tokom 90 minuta.

Istraživanja su pokazala i da uticaj vode na metabolizam može varirati od osobe do osobe. Zato imajte na umu da, iako su istraživanja potvrdila da pijenje hladne vode može podstaknuti sagorevanje kalorija, snaga učinka ipak varira od osobe do osobe.

Naravno, na kraju ćemo napomenuti da samo pijenje hladne vode nije dovoljno ako vam je cilj imate gubitak kilograma. Radi se tek o malenoj pomoći. Za ostvarenje ovog cilja ipak je potrebno smanjiti unos kalorija, kolačiće zamijeniti voćem, baviti se nekom fizičkom aktivnošću i učiniti sve što možete da vaša probava bude uredna. I pritom morate piti i dovoljno vode, koja je bitan deo zdravog života nevezano za potrošnju kalorija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading