Ide leto, došao je kraj pomorandžinoj kori: 4 savršena pilinga za brisanje celulita sa butina i zadnjice

Autor:

Lifestyle

13.05.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa dolaskom leta, celulit na butinama, stomaku i zadnjici vidi se iz aviona, zato žene koje muče muku sa pomorandžinom korom pokušavaju na sve načine da je se reše, pre nego što se “uvuku” u letnje stvari.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za početak, celulit je posledica zadržavanja toksina i masnih naslaga u telu, što sprečava normalan odvod krvi i limfe koji odvode štetne tečnosti iz tela. S druge strane na stvaranje pomorandžine kore utiče i genetika, stres, nedovoljan unos vode, alkohol, cigarete i manjak fizičke aktivnosti.

Tako većina žena troši čitavo bogatstvo na masaže i skupe kreme, a ima i onih dama koje jednostavno vežbama i hranom pokušavaju da se bore sa nastankom celulita. U koju god grupu da spadate predlažemo da kod kuće same napravite prirodno sredstvo i rešite se pomorandžine kore jednom za svagda.

Piling od morske soli

Pomešajte kašičicu morske soli, šećera i maslinovog ulja. Jod i prirodni mikroelementi dubinski deluju na ćelije kože, zato se u ove svrhe uvek koristi morska so. Pomešajte sastojke, istuširajte se i dobro utrljajte vaš prirodni piling na mesto gde je celulit vidljiv.

Piling od kafe, ulja i šećera

Za ovaj piling potrebno vam je pola šolje mlevene kafe, četvrtina smeđeg šećera i maslinovo ulje.

Istuširajte se, dobro obrišite, a zatim nanesite maslinovo ulje na ugrožena područja. Pomešajte kafu i smeđi šećer, a dobijenu smesu utrljajte na mestima gde ste prethodno namazali ulje.

Obloga od kako praha

Sipajte 200 grama kakao praha u pola litra vruće vode, promešajte i malo ohladite. Smesu nanesite u sloju od 2-3 milimetra. Umotajte folijom i posle 15 minuta isperite mlakom vodom. Postupak ponavljajte tri puta nedeljno.

Piling utrljavate uvek kružnim pokretima na kožu gde vam je celulit

RepublikaFoto: pixabay.com

Obloga od kafe

Mnoge anticelulit kreme sadrže kofein, koji je ujedno i glavni sastojak kafe. Naime, kofein smanjuje zadržavanje vode u organizmu i vidljivost celulita. S druge strane Istraživanja koja su rađena u Americi potvrdila su da žene koje piju kafu i mažu anticelulit kreme imaju skoro 20 odsto manje masnih ćelija koje se pojavljuju na koži od onih koje ne konzumiraju kofein.

Obloga od kafe: Potrebno vam je oko 50 grama kafe, 2 kašike maslinovog ulja i celofanska folija. Talog kuvane kafe pomešati sa maslinovim uljem, naneti na problematično mesto, a potom to mesto zamotati celofanskom folijom i ostaviti tako da odstoji do pola sata, zatim isprati kožu toplom vodom.

I na kraju, u borbi protiv celulita nisu dovoljne samo kreme - veoma je važno i šta unosimo u organizam.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading