Lepi ste u ogledalu, a na fotografijama ne baš? Evo o čemu se radi!

Autor: Republika

Lifestyle

11.05.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko vam se puta desilo da pogledate svoju fotografiju i zgranete se zbog prizora? Sigurno vam je hiljadu puta prošlo kroz glavu "kako je moguće da kad se pogledam u ogledalo izgledam lepo, a na fotografijama užasno". Postoji objašnjenje za ovu situaciju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nažalost, izgleda da fotografije pokazuju stvarnu sliku, piše Brajtsajd. Naime, kada gledamo svoj odraz u ogledalu, mi smo opušteni, u kućnoj atmosferi i ne fokusiramo se na celu sliku.

Takođe, u ogledalu se najčešće posmatramo iz istih uglova, dok fotografije nastaju iz različitih uglova iz kojih nismo navikli da vidimo sopstveni lik, pa samim tim kada nas neko fotografiše, nismo uvek u pozi u kojoj sebi izgledamo najbolje.

Svaka prostorija ima različito osvetljenje, a svako osvetljenje ima temperaturu koju ne primećujemo u odrazu ogledala, jer se naše oči privikavaju na sve uslove. S druge strane, foto-aparat beleži i sve nesavršenosti koje loše osvetljenje ume da istakne.

U odrazu ogledala najčešće vidimo "idealnu" verziju sebe, dok fotografija pokazuje kako nas drugi vide.

Ipak, ne očajavajte – ponekad samo nije dobar dan za fotografisanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

12.05.2020 15:39

Ja nemam taj problem. Ruzan sam i u ogledalu i na slikama :)