Ako ih mažete, prestanite ODMAH! Ove stvari NIKAKO ne smeju da završe na vašem licu, upropastićete se

Autor:

Lifestyle

28.04.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koža lica, jednostavno, ne trpi sve što vama padne na pamet da namažete na nju. Iako internetom kruže recepti za prirodne maske za lice, nemojte se igrati sa tim stvarima, jer kao što hit pesma kaže: Koža pamti!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Evo šta ni u kom slučaju ne sme da završi na vašem licu.

Alkohol

Alkohol je možda odličan za dezinfekciju rana, ali ne i za bubuljice na licu. Zaboravite na one savete kako ništa ne čisti lice kao domaća rakija!

Šećer

Prežderavanje slatkišima dovodi do slabljenja elastičnosti kože, pa vam se pojavljuju bore i kada im nije vreme. S druge strane maske sa smeđim šećerom možete koristiti u borbi protiv celulita, ali šećer nikako nemojte stavljati na lice jer će posledice biti itekako vidljive.

 

Losion za telo

Koža lica je mnogo osetljivija od kože tela, pa se, iako se losion za telo može činiti sličnim, sastojci kreme za lice i losiona za telo razlikuju se u mnogome. Takođe, losioni za telo neretko sadrže parfeme koji vašem lice mogu doneti mnogo više štete od koristi.

Soda bikarbona

Soda bikarbona jedan je od onih sastojaka koji neretko pronalazi svoj put do recepata za kućnu izradu pilinga za lice, ali razmislite – ako može izbeliti zube, što može učiniti vašoj koži?

Lak za kosu

Čuli ste onaj trik u kojem lakom za kosu fiksirate svoju šminku? Prestanite s tim. Lak za kosu pun je hemikalija, zatvara pore i može izazvati probleme s aknama i iritaciju kože. Osim toga, svakako nije nešto što želite udisati više nego je to potrebno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading