Čudotvorna biljčica koja sprečava napad astme i mnoge druge bolesti!

Autor: Republika

Lifestyle

19.04.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biljka koja efikasno sprečava napad astme je podbel (Tussilago farfara). Aktivne supstance koje sadrži sprečavaju telo da proizvodi agens za aktivirannje protein koji pokreće stezanje bronhija, što je inače glavni okidač za pogoršanje stanja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Podbel

Pored toga, podbel je vrlo dobar čistač bronhija jer stimuliše izbacivanje sekreta. Zato se onima koji rade u prašnjavoj sredini preporučuje baš čaj od podbela, i to sa medom kao pomoćnim sredstvom, i u lečenju upornog kašlja i promuklosti.

U tom slučaju, trebalo bi da se pije mlak tokom celog dana. Od značaja su i svežilistovi ove biljke, kao i njen sok, jer primenjena u vidu obloga pomaže kog upale pluća i krajnika.

Zahvaljujući kombinaciji sluzi i tanina ova biljka je dobar lek i protiv proliva. U narodnoj medicine kosisti se I za lečenje upala kože i vena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Podbel

Sveže ugnječeno lišće se pomeša sa pavlakom I stavlja na upaljena mesta, a zatim se umotava zavojem i platnom.

Na ove načine se možete lečiti podbelom

Foto: pixabay.com
Cvetovi podbela

Čaj od podbela se priprema tako što se puna kašičica cvetova i listova prelije sa 250 mililitara ključale vode I ostavi da odstoji.

Oblog se uvek sprema gnječenjem lišća da  bi se pokrenule aktivne supstance.

RepublikaFoto: pixabay.com
Podbel

Za inhaliranje je potrebno punu kašiku cvetova i listova preliti vrelom vodom, pa paru udisati ispod pamučne tkanine više puta na dan.

Sok se sprema u sokovniku samo od sveže ubranih i opranih listova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading