CAKUM PAKUM: Genijalnih 7 saveta za temeljno sređivanje ormana u jednom danu!

Autor:

Lifestyle

12.04.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalno prolećno čišćenje obavezno uključuje i reorganizaciju ormara. To nije nimalo lak zadatak i zato ga stalno odlažemo, ali verovali ili ne, moguće ga je očistiti za samo jedan dan uz pridržavanje ovih jednostavnih saveta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

1. Odmah na početku ispraznite kompletan ormar

Možda mislite da je lakše i brže čistiti deo po deo ili policu po policu, ali tako ćete zapravo gubiti na vremenu. Odmah sve stvari izvadite iz ormara i rasporedite ih na krevetu.

Ako nemate dovoljno mesta na njemu, iskoristite i pod. Stavite na pod čistu tkaninu i po njoj slažite stvari. Ne morate skidati odevne komade s vešalica – izvadite ih iz ormara zajedno s vešalicama i položite na željeno mesto.

2. Prilikom pražnjenja ormara rasporedite komade

Kad je to moguće, odmah prilikom pražnjenja sortirajte odevne komade iste namene. Farmerke stavite na jednu gomilu, džempere na drugu, obične majice na treću i tako dalje.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stvari na vešalicama ne morate dirati u ovoj fazi, sortiraćete ih kasnije.

3. Očistite ormar

Kad ga ispraznite, prebrišite unutrašnjost ormara, a po potrebi i pređite usisavačem. Prebrišite i spoljni deo ormara.

4. Pregledajte vešalice

Sada razvrstajte i stvari na vešalicama. Često na njoj ima više od jednog komada pa se tako uz košulje nađu džemperi, pantalone i ostala odeća. Sve što možete odvojite i stavite na gomilu sa istim komadima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

5. Odaberite favorite

Sa svake gomile odaberite tri ili četiri omiljena komada bez kojih jednostavno ne možete.

Na primer, tri najdraža džempera, tri para najdražih pantalona i tako dalje. Odaberite deo ormara u koji ćete slagati pojedine komade i odabrane favorite stavite u taj deo.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

6. Procenite koliko vam je ostalo mesta

Nakon što ste favorite vratili u ormar, procenite imate li dovoljno mesta za još komada. Ako unutrašnjost nije prenatrpana, opet pregledajte sve, izdvojite još komada koji su vam bitni i spremite ih u ormar.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

7. Razmislite o tome šta vam treba

Kada primetite da se ormar polako puni, dobro pogledajte sve stvari koje su ostale na krevetu i podu. Njih niste odabrali kao prve favorite, a izbegli ste ih i u narednim razvrstavanjima.

Za te komade očito niste vezani i bez njih možete. Spakujte ih u kutije ili vreće, pa na neko vreme stavite na stranu. Ubrzo ćete videti možete li stvarno bez njih ili vam nešto od toga ipak treba. Sve što je čisto i nosivo možete donirati i tako učiniti dobro delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading