Napitak od samo DVA sastojka čisti jetru i otklanja stomačne tegobe

Autor:

Lifestyle

08.04.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uloga jetre u našem organizmu je veoma značajna. Pored toga što sintetiše gotovo 80 odsto proteina koji su važni za pravilno funkcionisanje mišića, jetra ima i važnu funkciju da naše telo odbrani od toksičnih materijala.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kada je funkcionisanje jetre poremećeno, naše telo postaje sve više izloženo otrovnim jedinjenjima, zbog čega se javljaju problemi sa probavom i bolovi u stomaku.

Da bi se jetra očuvala, važno je preventivno misliti na njeno "održavanje", a najbolje prirodno sredstvo koje čuva ovaj važan organ pravi se od samo dva sastojka - limun i maslinovo ulje.

Limun je značajan izvor vitamina C,  koji je vrlo efikasan u čišćenju krvnih sudova i sprečavanju oksidacije masti. U kombinaciji sa maslinovim uljem, ovaj napitak uspeva da vrati PH pljuvačke na normalne vrednosti, što stimuliše jetru da iskoristi sve korisne sastojke koje smo uneli preko hrane, te zbog ovoga lakše prečišćava otrovna jedinjenja.

Napitak se priprema vrlo jednostavno:

U čašu od 2dcl iscedite dva limuna i dodajte dve kašike hladnoceđenog devičanskog maslinovog ulja. Zatim čašu dopunite sa vodom, promešajte i pijte svakog jutra na prazan želudac.

Nakon samo nekoliko dana korišćenja ovog napitka primetićete značajne promene - bićete energičniji i nestaće probavne smetnje ukoliko ste ih ranije često imali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading