Dugo je sa vama pa vas naprasno ostavi? Evo zbog čega muškarci ne žene one sa kojima su dugo u vezi

Autor: opustesteno.rs, republika.rs

Lifestyle

07.04.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi sigurno znamo za situaciju kada je par u vezi godinama i onda raskinu pa se muškarac ubrzo oženi za sledeću ženu koju je upoznao. Zašto je to tako?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Takvo ponašanje je vrlo neobično jer bi logično bilo da muškarac oženi ženu sa kojom je proveo više godina, a još je začuđujuće to što najčešće veoma brzo zaprosi sledeću devojku nedugo nakon raskida sa prvom. Muška logika je nešto što treba istražiti, a navešćemo poznate razloge zašto se takve situacije događaju često.

1. Ne postoji prava žena, postoji samo žena koja je s muškarcem u pravo vreme. Korisnik Twittera zainteresovao se za tu teoriju te mu je većina muškaraca odgovorila da su imali vezu čiji kraj nisu preboleli, ali to ih nije sprečilo da se ožene za sledeću ženu koja je bila u redu. Ta se teorija pojačava kada se nakon prekida duge veze uda žena; muškarcu je to još veći podsticaj da ožene prvu koja naiđe.

2. Muškarci ne žele graditi porodicu sa ženom čiji je izgled vulgaran. U istraživanju u kojem se muškarce pitalo da opišu svoju mladu samo 20% prideva je imalo veze sa izgledom. Čini se da izgled ipak nije toliko bitan kada je u pitanju ženidba. Najpopularnije mišljenje je da žena ne sme izgledati tako da je muškarca stid kada je u javnosti sa njom.

3. Mišljenje prijatelja i roditelja može uticati na odluku. Iako muškarac može biti veoma nezavisan, bitno mu je mišljenje onih koji su mu najbliži. Mišljenje prijatelja veoma je bitno u početku veze, a roditeljsko odobravanje može imati bitnu ulogu u odluci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

4. Ako žena nikad ne izražava svoje mišljenje o budućem životu i prosidbi, muškarac nema pojma šta žena zapravo želi sve dok toj ženi ne dojadi i spakuje kofere. Tada muškarac shvata u čemu je pogrešio pa sa sledećom devojkom ne želi gubiti vreme i želi je oženiti pre nego što ga i ona ostavi. Psiholozi tvrde da se žene koje prećute svoju želju za prstenom zapravo nikad ne udaju.

5. Zajednički život pre braka dovodi do smanjenja šansi za ženidbu. Tu se radi o različitoj percepciji i žene bi trebale biti oprezne. Ženi zajedničko useljenje znači prvi korak prema braku, dok muškarac zaboravi na formalnost ženidbe i ponaša se kao da su već porodica.

6. Ponekad je žena sa kojom je muškarac u vezi prikladna situacijama koje se odvijaju u njegovom trenutnom životu, ali ne i za budućnost. Nekad muškarac samo želi podršku kad prolazi određene periode u životu poput fakulteta pa mu odgovara žena koja ga podržava, ali ga ne izaziva. Kada muškarac postane uspešan želi ženu koja će mu postavljati izazove i podsticati ga na određene rizike, zdrav način života i slično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading