Napravite sami RUSKE KAPI za koje "baćuške" kažu da leče štitnu žlezdu: Potrebna su vam samo dva sastojka!

Autor: Republika

Lifestyle

31.03.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko bolujete od poremećaja rada štitne žlezde, probajte ovaj prirodni ruski lek od dva sastojka koja ćete lako pronaći...

RepublikaFoto: youtube.com/Geeky Medics
Foto: Ilustracija

Stanje nedovoljnog stvaranja hormona štitne žlezde zove se hipotireoza. Najčešći uzrok hipotireoze je hronična autoimuna upala štitne žlezde (Hashimotov tiroiditis).

Osobama koje pate od ovog stanja, ruska narodna medicina preporučuje sledeći jednostavan recept od samo 2 sastojka koja lako možete da nabavite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ruske kapi za hipotireozu, sastojci:

  • U proleće uberite 15 mladih borovih šišarki (veličine od 3-5 cm)
  • Sameljite ih što je moguće sitnije
  • Prelijte ih sa 50 ml kvalitetne votke ili rakije i ostavite da odstoje u poklopljenoj tegli deset dana
  • Nakon toga procedite tečnost

Kako se upotrebljava?

Pijte po 5 kapi tri puta dnevno, lečenje treba da traje 3 nedelje. Treba napomenuti da ovo nije komplikovana "terapija" budući da se kapi lako se prave, a ne koštaju skoro ništa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Lekovita svojstva bora

Bor se od davnina koristi u narodnoj medicini u lečenju reume i pročišćavanju disajnih organa, kao i u lečenju kašlja i plućnih oboljenja i hipotireoze.  Dobra strana bora je što ga ima tokom cele godine, a najdelotvorniji je kada se njegovi lekoviti delovi skupljaju tokom proleća.

Lekovito dejstvo imaju iglice bora, mladi izdanci, mlade šišarke, smola i kora bora. Iglice se koriste sveže, jer se njihovim sušenjem gubi vitamin C, kojim je ovaj četinar bogat. Malo je poznato da je lekovitost iglica veća i do 80%, ako se iglice izlome na manje delove, tj. ukoliko se ne koristi cela iglica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading