Ovaj tip žena jednostavno ne privlači muški pol?!

Autor: glossy, republika

Lifestyle

20.03.2020

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos tome što živimo u XXI veku, muškarcima se ovakve devojke ne dopadaju...

RepublikaFoto: Photo by Element5 Digital on Unsplash
Foto: Ilustracija

Kako je pokazalo istraživanje čiji su rezultati objavljeni u naučnom časopisu "Evolucija i ljudsko ponašanje", hrabre žene nisu privlačne muškarcima!

Naučnici smatraju se razlog za to krije u evoluciji, tj. u navici muškaraca da se osećaju kao jači pol.

U istraživanju, koje je sproveo Univerzitet u Sauthemptonu, učestvovalo je 159 pripadnica ženskog pola i 181 muškarac iz nekoliko zemalja Evrope. Svim učesnicima prikazivale su fotografije osoba oba pola nastale dok su radile stvari za koje je potrebna hrabrost: ratovanje, pomaganje drugima tokom prirodnih katastrofa i slično.

Zanimljivo, rezultati su pokazali da žene privlače hrabri muškarci - naročito oni koji su za hrabrost dobili i neko odlikovanje, ali da je u slučaju muškaraca obrnuto

Tako je utvrđeno da žene koje su u vojnoj službi i uopšte dame spremne da rizikuju zarad drugih nisu privlačne muškom polu, bez obzira na njihov izgled.

Evolucionistike teze, kad je u pitanju ponašanje ljudi treba uzeti sa velikom rezervom, jer ova teorija nastala prvenstveno na izučavanju jednostavnih organizama koji nemaju ni blizu komplikovan život kakav imaju ljudi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading