Tajne svetskih lepotica: 6 trikova koji će vam pomoći da uvek budete sveže i sjajne!

Autor: Republika

Lifestyle

16.03.2020

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki put kada pogledamo časopis ili društvene mreže, ne možemo da se ne zapitamo kako manekenke tako savršeno izgledaju, čak i bez šminke... Verovanje da su u pitanju preskupi proizvodi za negu i tretmani o kojima možemo samo da sanjamo, često je daleko od istine. Mi vam zato otkrivamo neke od zlatnih trikova i saveta kojih se pridržavaju svetske lepotice.

Foto: printscreen/instagram
Kim Kardašijan

Brojne su poznate ličnosti verne zdravoj ishrani, ali i nekim jednostavnim trikovima koji im pomažu da izgledaju besprekorno,  a ovo su neki od njih.

1. Ishrana puna zdravih masnoća

Zdrava hrana neizostavan je deo rutine, a ono što jedeš uveliko se odražava na tvojoj koži. Zdrave masnoće ovde igraju veliku ulogu, a namirnice poput avokada, orašastih plodova ili čia semenki sadrže vitamin E, koji podstiče proizvodnju kolagena u koži.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čak i da, poput modela, u danu nemaš previše prilika da pojedeš kvalitetan obrok, u svoj doručak ili ručak uključi veliku količinu zdravih masnoća, jer osim što će ti dati energiju, duže vremena ćeš se osećati sito, a koža će ti biti sjajnija i zdravija.

2. Proizvodi za višestruku namenu

Jedan proizvod koji možeš koristiti za više stvari mnogo će ti olakšati život i uštedeti vreme i novac, a torba ti više neće biti prenatrpana. Tako, na primer, crveno labelo možeš staviti na usne kako bi ih hirirala i dala im boju, ali istovremeno i na obraze, pa može poslužiti i kao rumenilo. Bezbojno labelo takođe možeš koristiti kako bi hidrirala usne, ali i kako bi dodala sjaj na jagodicama ili kako bi povećala volumen trepavica.

3. Tretman lica ledom

Tretman lica ledom (face icing) može biti savršen tretman za tvoje lice ako nemaš vremena otići u kozmetički salon ili takve tretmane ne možeš priuštiti, a učinak može biti još i bolji. Sve što trebaš uraditi jeste da uzmeš komad tkanine i unutra staviš nekoliko kockica leda, jer led nikako ne smeš staviti direktno na lice. Led nanesi na područja lica na kojima želiš smanjiti pore ili na područja kojima želiš dodati sjaj, a ako ovaj posupak uradiš ujutru, lice će ti izgledati budnije. Ta je metoda dobra i za akne, jer će ih hladnoća umiriti.

 

 

4. Crveni ruž za podočnjake

Podočnjaci se pojavljuju uvek - bilo da si nenaspavana, puno putuješ i često menjaš vremenske zone, ili nešto treće, a modeli to najbolje znaju. Ako ujutru želiš da izgledaš sveže i budnije, a podočnjaci su ti pomrsili planove, uzmi ruž s ružičastim pigmentom, lagano ga nanesi na područje ispod očiju i prstima ga razmaži kako bi prekrila podočnjake, a zatim prekrij korektorom.

RepublikaFoto: Photo by Jakub Gorajek on Unsplash
Foto: Ilustracija

Crveni ruž će neutralizovati tamnu boju podočnjaka i delovaće bolje nego da si stavila samo korektor. 

5. Maskara i puder u prahu za punije trepavice

Kako bi ti trepavice izgledale duže i gušće, sve što treba da uradiš jeste da naneseš sloj maskare na trepavice, a zatim bilo kakav puder u prahu da naneseš na trepavice nakon prvog sloja maskare. Puder će se zadržati na tvojim trepavicama i naizgled učiniti da izgledaju gušće. Nakon pudera, nanesi još jedan sloj maskare i na vrlo jednostavan način postići ćeš efekat veštačkih trepavica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

6. Četkanje tela i lica suvom četkom

Četkanje tela odličan je način za poboljšavanje cirkulacije, za borbu protiv celulita, kao i za lagani piling. Četkica će ukloniti suvu kožu i mrtve ćelije kože, a redovno četkanje smanjuje znakove celulita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading