Trikovi koji će vam pomoći da odeća uvek izgleda kao nova

Autor:

Lifestyle

14.03.2020

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održavanje rublja ponekad ume da bude naporan posao. Ali, ukoliko se poslužite sa nekoliko trikova sebi možete da olakšate ovaj, ponekad dosadan zadatak.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nekoliko kockica leda u mašinu za sušenje veša i postavite na srednju jačinu oko 15 minuta. Kockice leda će se istopiti i pretvoriti u paru što će vam pomoći da uklonite nabore sa odeće.

Briač će vam pomoći da sa odjeće uklonite sićušna vlakna koja se gomilaju u kuglice, naročito kod džempera. Nakon što odeću operete, "obrijte" delove koji sadrže kuglice, polako i nežno kako ne bi napravili rupu na komadu odeće.

Tokom pranja veša u  bubanj mašine dodajte pola šoljice (150 g). So obnavlja boje na odeći i sprječava da nova odeća izblijedi nakon višestrukog pranja. Ovaj trik možete da primenite tokom svakog pranja, ali uvek koristite sitnu kuhinjsku so jer se jedino ona može potpuno otopiti u veš mašini.

 

 

Pre nego što odeću stavite u mašinu za veš, odvojite nekoliko minuta i zakopčajte svu dugmad i rajsfešluse kako ne bi došlo do oštećenja odeće tokom pranja.

Kada je obuća u pitanju, da biste otklonili neprijatan miris možete da koristite sodu bikarbonu kojom ćete posuti unutrašnjost odeće i na kraju obložiti uloškom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading