Privucite prosperitet: 7 feng šui saveta za prolećno čišćenje doma i život u izobilju!

Autor: Republika

Lifestyle

13.03.2020

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proleće je godišnje doba cvetanja i novih početaka, a najbolji način da započne jeste da pripremite dovoljno prostora za sve novo što će se pojaviti u vašem životu. Proleće je vreme izlaska iz hibernacije. Prema drevnoj praksi feng šuija, bitno je i da ostanete povezani s prirodom i napredujete s godišnjim dobima.

RepublikaFoto: Photo by Volha Flaxeco on Unsplash
Foto: Ilustracija

Svi će se, ako već nisu, ovih dana baciti na prolećno čišćenje, a dok čistite, razmišljajte i o tome kako ćete u narednim mesecima šve više vremena provesti napolju.

U nastavku pročitajte i nekoliko saveta feng šuija za prolećno čišćenje koji vam mogu pomoći da očistite dom, ali i stvorite temelje za sezonu izobilja.

1. Uklonite sve nepotrebne stvari

Nered u vašem domu, autu, kancelariji... trebate sređivati tokom cele godine, a na proleće se fokusirajte na to što trebate ukloniti kako biste se osećali aktivnije.

RepublikaFoto: Photo by Volha Flaxeco on Unsplash
Foto: Ilustracija

Na vidljivo mesto stavite, na primer, opremu za vežbanje, a odeću svetlijih boja takođe stavite na vidljiviju poziciju u vašem ormaru. Dubinsko čišćenje kuhinje, posebno frižidera, takođe će učiniti da se osećate neverovatno. Prema feng šuiju, sve to će vam doneti prosperitet!

2. Očistite i ispod stvari

Prašina se nakuplja i ispod stvari i uzrok je stagnacije koja je u suprotnosti s cirkulacijom, a protok, odnosno cirkulacija donosi zdravlje i prosperitet.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Temeljno čišćenje prašine ispod kreveta, tepiha, kauča... donosi zdravlje i prosperitet. Ako je moguće, očistite i površine ispod pećnice i frižidera - na taj način ćete pokrenuti stagnirajuću energiju i protok. Ta akcija će vam, prema feng šuiju, pomoći da pokrenete zaglavljena područja vlastitog života.

3. Operite prozore

Prozore mnogi često zanemaruju, međutim pranje prozora daje novi pogled na život. Osim prozora operite i zavese. Ti mali postupci čine veliku razliku u vašem domu, naročito ako često otvarate prozore.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

4. Pozdravite nove ideje

Pređite pogledom po svojim policama i vidite imate li na njima nekih knjiga koje vam ne trebaju, a koje biste mogli pokloniti prijateljima kojima će se svideti. Na taj način stvorićete mesto u domu za nove ideje, odnosno nove knjige koje će vam biti od koristi.

 

 

5. Vežbajte "gotovina šui"

"Ispolirajte" tok svojih finansija i razmislite o novim načinima organizacije, ulaganja ili uštede novca. Možete detaljno proučiti vlastiti budžet da uvek znate na čemu ste, posetiti bankara ili jednostavno doneti odluku da ćete sve plaćati gotovinom, posebno ako ste osoba koja impulsivno vadi kreditnu karticu. Sve to može vam pomoći da proleće pred vama bude bogatije.

6. Neka vam online život bude malo više zen

Internet je još jedno "okruženje" u kojem provodimo puno vremena, pa i on zaslužuje prolećno čišćenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mnogi od nas provode jako puno vremena na internetu i na društvenim mrežama. Tu su i internet bankarstvo, posao, fotografije, razni računi....

Proleće iskoristite za osvežavanje svojih profila na primer, novim fotografijama i prolećnim, veselim bojama, ali i odmorite se od svega toga. Dobar način za to je da vreme umesto na društvenim mrežama provodite u predivnoj, probuđenoj prirodi.

 

 

7. Sezonska namera

Umesto da donosite čvrste odluke, neka ovo proleće obeleže neke namere. To može biti uzgoj novih biljaka, svladavanje nekog posebnog umeća ili bavljenje nekim sportom, a onda se potrudite da svoju sezonsku nameru, odnosno želju sprovedete u delo i vaš život će biti zabavniji, a promene su uvek dobrodošle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading