OPREZ! Mislite da ste se zaštitili od virusa kada ih stavite? Zapravo ste sebi učinili magareću uslugu!

Autor: Republika

Lifestyle

13.03.2020

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukavice se ne smeju da se tretiraju kao alternativa dobroj higijeni! Mnogi ih nakon izbijanja pandemije koriste, ali one zapravo mogu povećati rizik od hvatanja zaraze.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Britanski lekari upozoravaju da jednokratne rukavice koje mnogi koriste nakon izbijanja pandemije korona virusa, mogu povećati rizik od zaraze, piše Njujork tajms.

Dr Simran Deo kazala je da iste te rukavice mogu biti skladište bakterija jer na svojoj površini i dalje mogu ostati kapljice jer su zaraženi ljudi recimo kinuli na njih ili kašljali u blizini.

 

 

- Iako rukavice mogu zaštititi vaše ruke od dodira s tim kapljicama, one će i dalje ostati na površini rukavica i možda će trajati duže ako se često ne peru, a sve to povećava rizik od zaraze. Tim rukavicama se možete dirati po licu ili ćete dirati hranu. Postoji rizik da zarazite i druge - izjavila je dr Deo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Lekari savetuju da je redovno pranje ruku vodom i sapunom ili korišćenje sredstva za dezinfekciju bolja odbrana od virusa. 

 

 

- Rukavice ne treba nikako da se tretiraju kao alternativa dobroj higijeni. Primarni savet je da perete ruke sapunom i vodom, ili koristite sredstvo za dezinfekciju koje ćete utrljati u ruke i to ćete raditi od 20 do 30 sekundi - dodaje doktorka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading