Ako imate problem sa spavanjem, obavezno ubacite ove namirnice u ishranu!

Autor:

Lifestyle

12.03.2020

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše spavamo, to je evidentno. Neko ređe a neko češće. Opterećeni raznim životnim nedaćama, a najviše poslovnim sve se to odražava na naš san. A san je jako važan za regeneraciju tela. Tu se stvara umor, nervoza i nesanice onda je pravo vreme da uvedete sledeće namirnice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Postoji mnogo tekstova i saveta o tome kako treba u večernjim satima da izbegavamo obilna jela kako bismo smanjili telesnu masu i održali svoju težinu, ali šta ako mala užina može bolje da vas pripremi za spavanje?

Jason Wrobel, kuvar veganske sirove hrane i autor nedavno objavljenjog kuvara Eaternity, utvrdio je da pojedine namirnice sa komponentama kao što su kalijum, magnezijum, kalcijum i triptofan mogu da regulišu nesanicu.

Ako često dođete u iskušenje da posegnete čak i za tabletama kako biste zaspali, možda je pravo vreme da rešenje pronađete u ishrani i prirodnim namirnicama. Zato vam donosimo spisak namirnica koje obavezno treba da se nađu na vašem meniju.

Smeđ pirinač

Smeđ pirinač sadrži gama amino buternu kiselinu (GABA) koja će vam pomoći da utonete u miran san.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Leblebije

Ova zdrava biljka bogata je visokim sadržajem vitamina B koji je neophodan za proizvodnju melatonina. Zato bi trebalo u svoju ishranu da uvedete leblebiju, ili malo svežeg humusa koje možete jesti u večernjim satima.

Trešnje

Trešnje su takođe poznate po melatoninu, supstanci koja reguliše naš biološki san, odnosno navodi na pospanost i pomaže telu da se bolje pripremi za ulazak u san.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Banane

Samo jedna banana tokom dana može da reguliše vaš san. Wrobell otkriva da je ova voćka njegova omiljena namirinica koja se odlično bori protiv nesanice.

Orasi

Poznata su mnogobrojna hranljiva svojstva orasa, a ovo košutnjavo voće sadrži visok izvor amino kiselina i metalonina, koji opuštaju organizam i regulišu san.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading