Rešite se tamnih kolutova ispod očiju: Krompirom i peršunom otarasite se podočnjaka!

Autor: R. ĆORALIĆ

Lifestyle

05.03.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedostatak sna, loša ishrana, stalni umor, stres, alergije - sve to može dovesti do toga da se ujutru probudite sa natečenim kapcima ili tamnim kolutovima ispod očiju! Dodatni problem predstavlja i to što u ovakvim slučajevima ne pomažu ni korektori i šminka.

RepublikaFoto: Photo by Adrian Motroc on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ruski lekar vam donosi nekoliko najefikasnijih metoda kojima, u takvim slučajevima, pribegavaju žene u Rusiji, a koje možete praktikovati sami kod kuće i rešiti se tamnih krugova ispod očiju bez mnogo novca.

Maska od krompira

Krompir je vrlo bogat vitaminima i mineralima koji čine čuda za umornu kožu lica, podočnjake i bore. Ovo povrće osvežava i omekšava ten i odlično je za sve tipove kože. Ova maska se smatra najboljom u borbi protiv tamnih krugova ispod očiju. Uzmite sirovi krompir, isecite ga na kolutove i stavite na kapke. Držite oko 10 minuta, a zatim stavite nove krugove i držite još 10 minuta. Oči potom isperite hladnom vodom. Krompir prijatno hladi, pa koža postaje svetlija, a i može se stavljati svaki dan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maska od krastavca

Krastavac ima osvežavajuće dejstvo i opušta oči, a odličan je i za uklanjanje stresa. Isecite krastavac na krugove i stavite na oči. Kao i kod krompira, krugove treba menjati. Držite ih oko 15 minuta. Ovo će pomoći da tamni krugovi postanu svetliji, kao i da otok nestane.

Maska od vrećica čaja

Kesice sa čajem su još jedan jako popularan kućni lek protiv ove boljke. Crni i zeleni čaj sadrže kofein, koji sužava male krvne sudove u koži oko očiju i podstiče cirkulaciju. Korišćene kesice zelenog ili crnog čaja stavite u frižider na od pet do 10 minuta da se ohlade. Potom ih izvadite, stavite na oči i držite ih 15-20 minuta. Radite ovo dva puta nedeljno i primetićete kako se koža oko očiju zateže.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maska od peršuna

Jednostavna maska od peršuna pokazaće rezultate već posle prvog nanošenja. Kašiku sitno seckanog peršuna prelijte sa pola čaše ključale vode, pa ostavite da odstoji oko 15-20 minuta. Potom potopite tupfere u čaj, stavite ih na oči i držite najmanje 20 minuta, a potom isperite oči hladnom vodom. Peršun će pomoći da se otarasite otoka i krugova ispod očiju, ali i obezbediti ishranu koži.

Maska sa sirom

Mladi drobljeni sir umotajte u gazu i stavite na oči da stoji 15 minuta. Lice zatim isperite hladnom vodom, a ako redovno budete koristili ovu masku, otok i podočnjaci za vas će vrlo brzo postati prošlost. I ne samo da ćete se rešiti groznih tamnih krugova već ćete i kožu oko očiju zasititi hranljivim materijama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bademovo ulje i med

Smesu od bademovog ulja i meda staviti svako veče pre spavanja na predeo kapaka. Već za dve-tri nedelje uočićete poboljšanje.

Čaj od žalfije

Kašičicu suve žalfije prelijte sa 100 ml vruće vode, poklopite i ostavite da se ohladi 15 minuta. Deo čaja stavite u frižider, a drugi koristite za obloge, dva puta po 10 minuta. Zatim uklonite tampone od vate s lica i idite na spavanje. Deo iz frižidera možete upotrebiti ujutro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading