RAVNOTEŽA UMA I TELA: Neplodnost se može izlečiti ajurvedom

Autor:

Lifestyle

25.02.2020

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj vid prirodnog lečenja obuhvata korišćenje biljnih ulja, pročišćavanje organizma, promene u ishrani, jogu, meditaciju, aromaterapiju, muzikoterapiju, preporuke za vežbanje, ali i promenu svakodnevnih navika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tretmani za uživanje i zdravlje

Alarmantna stopa neplodnosti mladih roditelja, iz ajurvedske perspektive, jasan je rezultat modernog načina života. Savremena ishrana koja se sastoji od pogodnih proizvoda i brze hrane tokom više godina dovodi do nakupljanja otpadnih proizvoda u ćelijama zahvaljujući kombinaciji toksina iz okoline (herbicida, pesticida, veštačkih đubriva, zagađenja vazduha i vode, mikroplastike itd.), kao i veštačkih konzervansa, boja i aroma u hrani sa dugim rokom trajanja. Svi ovi ostaci štete pravilnom funkcionisanju tela, narušavaju hormonsku ravnotežu i, na kraju, takođe se skladište u materici, jajnicima i spermi nakon što su telo i digestivni sistem izgubili ravnotežu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Lotar Pirc

Ovako za Srpski telegraf govori Lotar Pirc, međunarodni zagovornik ajurvede i holističkog zdravlja, na temu šta sve može dovesti do neplodnosti i kako se sa njom uspešno izboriti.

LAKŠE LEČENJE

- Sve ovo je pojačano štetnim sporednim efektima elektromagnetnih talasa iz mobilnih telefona, posebno ako se nose u džepovima pantalona u blizini reproduktivnih organa, od električne energije u našim domaćinstvima i na poslu. Povrh toga, većinu dana živimo u neprirodnom i zagađenom okruženju. Promene u našem obrascu spavanja, kao i neredovni obroci, prejedanje, pogrešna kombinacija prehrambenih proizvoda i tako dalje, narušavaju ravnotežu modernih muškaraca - upozorava Pirc, inače, osnivač Mahariši ajurveda zdravstvenog centra u Nemačkoj. On dodaje da ajurveda sve to vidi kao osnovni uzrok neplodnosti, tako da ovaj prirodni zdravstveni sistem preporučuje intenzivno pročišćavanje najbolje sa pančakarma, ajurvedskim programom čišćenja, koji čak otpušta i eliminiše dugo uskladištene toksine iz krvi i tkiva.

- Poznato je da hiljadama godina povećava plodnost i kod muškaraca i kod žena. Budućim roditeljima se ovom metodom telo i um vraćaju u svoju prirodnu ravnotežu, a stopa plodnosti se poboljšava kao željena pozitivna nuspojava.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zračenje mobilnih telefona utiče na manju plodnost

U ajurvedi shvatamo da sve bolesti potiču iz neravnoteže u umu, telu, ponašanju ili čak iz okoline i postepeno se razvijaju u bolesti u šest stadijuma. Savremena medicina, uprkos svim svojim velikim dostignućima, može da otkriva bolesti samo sa stadijuma četiri ili pet, sa ajurvedske tačke gledišta. Ajurveda može prepoznati bolesti već u prvim fazama, kada ih je mnogo lakše lečiti.

UZROK BOLESTI

- U stvari, ne lečimo bolesti već lečimo osnovne uzroke bolesti koji su neravnoteže. Za to koristimo mnogo različitih načina lečenja kao što su pančakarma, tretmani prečišćavanja, preporuke ishrane, biljni dodaci, biljna ulja, joga, program transcendentalne meditacije, aromaterapija, muzikoterapija, preporuke za sport i vežbanje, kao i svakodnevne navike - objašnjava Pirc.

Na pitanje koja je razlika između konvencionalne medicine i ajurvede, rekao je da je konvencionalna medicina i te kako potrebna za lečenje bolesti kada je, s ajurvedske tačke gledišta, bolest već dostigla petu fazu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading