Uvrstite OVE namirnice u jelovnik i kosa će vam brže rasti

Autor: Novosti, Republika

Lifestyle

19.02.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako imate osećaj da vam kosa sporo raste, ubrzajte njen rast na prirodan način, pomoću određenih namirnica. Osim što su dobre za kosu, trebalo bi ih uvrstiti u redovnu ishranu zbog blagotvornog dejstva na naš organizam.

RepublikaFoto: Photo by Chandler Cruttenden on Unsplash
Foto: Ilustracija

Zdrava ishrana ne može da se zamisli bez piletine i drugih namirnica bogatih proteinima koje utiču na rast kose. Jaja takođe sadrže proteine, ali i biotin koji pospešuje rast kose i njeno jačanje. Mada avokado nije često zastupljen u našem jelovniku, trebalo bi promeniti tu naviku jer sadrži vitamin E koji je važan za kosu, a fuzija svih vitamina u ovom tropskom voću pobošljava i cirkulaciju krvi. U izuzetno zdrave namirnice spada i losos koji je bogat nutrijentima. Sadrži proteine, vitamin D, omega 3 masne kiseline i druge sastojke koji stimulišu rast kose.

Suština je u tome da birate namirnice koje su bogate kvalitetnim proteinima i aminokiselinama (riba i nemasno mesto) kako bi svojoj kosi pružili neophodne hranjljive sastojke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading