Ovo nikako ne smete da radite! Evo zašto je opasno seći zanoktice

Autor:

Lifestyle

17.02.2020

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi volimo da nokti izgledaju savršeno, pa zato često posegnemo da makazicama odstranimo zanoktice, ne misleći o tome koliko to može da bude opasno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tokom održavanja noktiju naročitu pažnju treba da obratite na sledeće stavke kako bi ste očuvali njihovo zdravlje.

Grickanje

Pored toga što na ovaj način unosite u organizam svu prljavštinu koja vam se skuplja ispod noktiju, nokti će vam izgledati veoma neuredno.

Sečenje zanoktica

Zanoktice su tu s razlogom. One štite nokat od bakterija. Nikada ih nemojte seći, već ih posle svakog tuširanja blago pogurajte i biće pod kontrolom.

Skidanje gel laka

Svako uklanjanje gel laka može oštetiti površinu nokta ako se nasilno skida. Zato je bolje da to uradite u salonu nego sami kod kuće.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Korišćenje noktiju kao alat

Sigurni smo da lako možete otvoriti spajalicu ili neku kutijicu noktom, ali svaki put rizikujete da ga oštetite (a to može biti i bolno).

Grubo čišćenje

Kada oštrim predmetom čistite deo „ispod nokta“ ne samo da ga možete oštetiti, već možete prouzrokovati i bolno odvajanje nokatne ploče od mesa. Bolje koristite četkicu za čišćenje noktiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading