Želite lepši izgled kože i manje kilograma? Pijte ovaj napitak svaki dan!

Autor: Telegraf

Lifestyle

14.02.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari i stručnjaci iz celog sveta potvrdili su da ispijanje čaše limunade sa medom svakog dana donosi velike zdravstvene benefite po ljudski organizam, a evo i šta pod tim podrazumevaju, odnosno na koji način ova kombinacija deluje na ljudski organizam.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Poboljšava zdravlje creva

Jedan od ključnih koraka u održavanju zdravog načina života je održavanje zdravih creva, a mešavina meda i limuna omogućava bolji rad metabolizma koji je neophodan kada se probudite.

Ova kombinacija poboljšava metabolizam jer želudačne zidove ostavlja u stabilnom stanju za varenje hrane koja se uzima tokom dana. Takođe, limunov sok je koristan kada je reč o ublažavanju nadutosti i refluksa.

Čisti digestivni trakt

Tokom varenja, neke prehrambene materije imaju tendenciju da se sakupljaju u digestivnom traktu.

Čaša limunade sa medom nakon svakog obroka očistiće sve te supstance koje se nakupljaju nakon obroka.

Podiže imunitet

Svi mrzimo da budemo bolesni. Zato, kada imate priliku, trebalo bi da izdvojite malo vremena i da se usresredite na jačanje svog imunološkog sistema.

Vitamin C koji se nalazi u limunovom soku daje zadivljujuće rezultate kada se radi o suzbijanju prehlade i gripa. Ekstrakt limuna sadrži i saponine koji su neophodni pri lečenju oštećenja kože.

Smanjuje kiselost organizma

Kada je telo preterano kiselo veća je verovatnoća da ćete dobiti neku infekciju.

Nakon što se razgradi, mlečna kiselina u organizmu može da se nagomila do opasnog nivoa koji je loš po organizam, čineći ga ranjivim na sve vrste infekcija.

Zbog toga bi telo trebalo da ima uravnotežen nivo kiselosti u svakom trenutku.  Limunska i askorbinska kiselina koje se nalaze u limunu su rastvorljive u krvi, za razliku od drugih kiselina.

Ukoliko svakog dana popijete jednu čašu limunade sa medom, sigurno ćete osetiti promene u vašem telu.

Podstiče hidrataciju

Podrazumeva se da telo u svakom trenutku mora da bude hidrirano. Kada je telo u dehidriranom stanju, povećava se naprezanje kardiovaskularnog sistema, a dolazi i do češće pojave zatvora. Konzumacijom limunade sa medom mogu da se izbegnu ove komplikacije, navodi Health and Human Research.

Podstiče gubljenje kilograma

Limun sadrži pektin i druga vlakna koja suzbijaju osećaj gladi kada se konzumiraju.
Kada mešavina limuna i meda stigne do želuca, reakcija između katalizatora pankreasa i meda povećava brzinu metabolizma i potrošnju masti u telu, čime se povećava i procenat izgubljenih kilograma.

Poboljšava izgled kože

Crvenilo i upala kože su rezultat nečistoća u krvi. Uz pomoć meda, krv može da se pročisti i upale na koži da se smanje. Kako mešavina kruži telom, ona održava blistavu kožu tokom celog dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading