Izborite se sa prehladom pomoću moćnih eteričnih ulja

Autor:

Lifestyle

12.02.2020

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eterična ulja su tečnosti koje su nerastvorljive u vodi a dobijaju se destilacijom različitih delova biljaka. Njihova blagotvorna svojstva na psihu, ali i na telesno zdravlje, potvrđena su brojnim naučnim istraživanjima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sezona gripa je u toku i sve veći broj ljudi pati od posledica virusa. Pored redovnih mera odbrane, u slučaju da ste od onih koje je virus već zahvatio, u lečenju možete primeniti eterična uglja koja svojim dejstvom mogu doprineti da brže ozdravite.

Najbolji način da koristite eterična ulja jeste da nabavite raspršivač (difuzer), spravu koja je posebno napravljena da raspršuje kapi eteričnog ulja u vazduhu.

Ova eterična ulja su vrlo moćna i mogu vam pomoći da se lakše izborite sa prehladom ili gripom:

Eterično ulje ruzmarina

Studije su pokazale da ovo eterično ulje djeluje protivupalno te opušta mišiće tela. U tradicionalnoj medicini koristi se u tretiranju kašlja, prehlade, upale grla i začepljenosti disajnih puteva.

Pored ovih svojstava, eterično ulje ruzmarina ima i blagotvorno dejstvo na psihu, a istraživanja su pokazala da podstiče i rast kose.

RepublikaFoto: pixabay.com
Eterično ulje ruzmarina je vrlo blagotvorno

Eterično ulje muskatnog oraščića 

Ovo moćno eterično ulje sadrži bogatu mešavinu protivupalnih jedinjenja koji se nazivaju monoterpeni. 

Monoterpeni se dele na isparljive i neisparljive. Ovi prvi su najčešći sadržaj eteričnih ulja, a istraživanja su pokazala da ova jedinjenja uspešno deluju protiv upalnih procesa i respiratornih infekcija. Pored ovoga, monoterpeni su korisni i u lečenju reume.

Eterično ulje tamjana 

Ovo aromatično ulje vekovima se koristilo u tretiranju raznih bolesti, a brojna istraživanja navode na zaključke kako eterično ulje tamjana ima snažna antibakterijska i dezinfekciona svojstva kojima se uspešno suzbijaju virusi i leči prehlada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading