Jednostavna maska od dva sastojka saučuvaće vašu kosu i učiniti vas neodoljivom

Autor:

Lifestyle

27.01.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštećena kosa predstavlja veliki problem koji pričinjava nervozu i prazni novčanik. Umesto da posežete za kozmetičkim sredstvima koja sadrže puno hemikalija, koje čak mogu narušiti zdravlje vaših vlasi, probajte jednostavnu masku za kosu od jaja i mleka. Prirodan preparat koji će učiniti da vam kosa sija.

RepublikaFoto: instagram.com/rosario_rr_russo
Foto: Ilustracija

Jaja su namirnice koje imaju izuzetno hranljivu vrednost. Belance je bogato proteinima visokog kvaliteta koje sadrže esencijalne amino kiseline. Žumance, sadrži brojne minerale, naročito magnezijum i cink koji su izuzetno blagotvorni za rast kose. Mleko, pored toga što je bogato proteinima, sadrži i puno kalcijuma.

Kombinacijom ove dve namirnice napravićete masku koja je izuzetno hranljiva za vašu kosu.

Kako se priprema

Umutite jaje, dodajte šolju mleka i po dve kašike limunovog soka i maslinovog ulja i sve dobro promešajte. Masku nanesite na kosu, od korena prema krajevima i masirajte nekoliko minuta. Očešljajte kosu kako bi maska bila ravnomerno naneta, stavite na glavu kapu za tuširanje i držite je najmanje sat vremena, a možete i preko noći. 

 

 

Kosu isperite mlakom vodom, a zatim je operite šamponom. Masku možete da koristite dva do tri puta nedeljno kako bi efekat bio što vidljiviji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading