Šargarepa leči oči, celer kosti, a znate li za šta je orah dobar?

Autor: sremskevesti.rs

Lifestyle

07.01.2020

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste znali da postoji veza između oblika voća i povrća i organa koje leče? Različite namirnice štite zdravlje različitih organa u telu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Određene namirnice štite upravo one organe na koje liče, a o tome se malo danas zna. Ako malo razmislite, primetićete da se "priroda" verodostojno potrudila kada su u pitanju sličnosti.

Šargarepa - oči

Poprečan presek šargarepe liči na ljudsko oko, tj. dužice. Šargarepe su pune vitamina i antioksidansa, kao i beta karotena koji smanjuje šanse od vodećeg uzroka gubitka vida kod starijih osoba. Nauka je pokazala da šargarepa podstiče dovod krvi u ovaj organ i unapređuje funkcije očiju.

RepublikaFoto: pixabay.com

Orah - mozak

Izgleda kao mozak, a bore i nabori jezgra liče na moždanu koru. Naučno je dokazano da orah pomaže u razvoju funkcija mozga. Sa naučne tačke gledišta, plodovi oraha bogati su omega-3 masnim kiselinama koje su zaista neophodne za zdravo funksionisanje mozga. Prema tome, nema dileme u priči da orah povoljno deluje na najbitniji organ ljudskog organizma koji čini da budemo to što jesmo i 24 časa dnevno upravlja našim telom i umom.

RepublikaFoto: pixabay.com

Celer - kosti

Duge stabljike celera izgledaju baš poput kostiju, a istovremeno, celer je i koristan za kosti. Celer je odličan izvor silicijuma, koji je deo molekularne strukture koja daje snagu kostima. Pored ove sličnosti, postoji i druga, a to je da kosti imaju 23 odsto natrijuma u sebi, baš kao i celer.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading