Kafa u službi lepote: Crni napitak kao eliksir mladosti i vitalnosti

Autor: happy.rs

Lifestyle

24.12.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko volite miris i ukus kafe i svoj dan ne možete da zamislite bez ovog napitka, znajte da je ona i te kako eliksir za mladost i lepotu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Posle ispijene šoljice kafe, sakupite ohlađeni talog i napravite čudotvorne maske za lice, koje podmlađuju i osvežavaju kožu.

Kafa je bogata kofeinom, koji prodire u kožu daje joj energiju i uklanja nagomilane toksine. U kombinaciji sa maslinovim uljem i medom, kafa čuda čini svakom tipu kože. Otklanja ružne podočnjake, fleke, crvenila, upale i otekline ispod očiju. Lice postaje sveže, glatko i mladoliko.

Piling

Talog od kafe kada se pomeša sa medom- odličan je kao piling za celo telo. Uklanja mrtve ćelije i vraća elastičnost i svežinu koži.

Maska za kosu

Talog kafe utrljajte u koren kose. Ostavite da deluje neko vreme, potom isperite. Maska je odlična za crnke i brinete, dok bi osobe svetle kose trebalo da je izbegavaju jer sadrži veoma, jak taman pigment. Posle tretmana kosa je oporavljena, sjajna, zdrava i elastična.

Maska za lice

Kašičicu taloga kafe pomešajte sa malo mleka za telo, kako biste dobili kremastu smesu. U to dodajte kašičicu meda i spremni ste za tretman koji nekošta ništa, a zlata vredi! Smesu nanesite na lice, vrat i dekolte i lagano masirajte kružnim pokretima. Ostavite da deluje desetak minuta. Dejstvom kofeina i meda nestaće ružni podlivi, crvenila i fleke. Koža će se osloboditi toksina i nahraniće se. Isperite masku mlakom vodom i prosušite pamučnim peškirom. Koža će se regenerisati, biće sjajna i glatka kao dečja.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Brza maska za lepu kožu

Ukoliko nemate vremena za šminkanje, a koža lica vam je puna mana, bez zdravog sjaja i rumenila, poslužite se ovim trikom. Kašičicu mlevene kafe, instant ili obične, pomešajte sa malo maslinovog ulja. Dobro umutite smesu kako biste je lakše naneli na lice. Maska se drži na koži svega pola minuta. Skinite je peškirom, ne vodom! Rezultat je začuđujuć. Za samo pola minuta koža će se oporaviti i sinuće. Maslinovo ulje hrani kožu i daje joj lep sjaj, takođe ima protivupalnu moć, dok kofein iz kafe deluje kao eliksir koji ubrizgava energiju i vitalnost.

Anticelulit tretman

Talog kafe ostavite da odstoji jedan dan. Pomešajte ga sa maslinovim uljem i krupnom morskom soli kako bi nastala gusta smesa. Preporučena doza je jedna kašičica soli. Ukoliko želite grublju smesu za piling dodajte veću količinu. Pola sata pre tuširanja frotirskom rukavicom nanesite piling na telo. Namazano područje obmotajte peškirom i ostavite da deluje pola sata. Istuširajte se mlakom vodom. Rezultat je vidljiv već posle nekoliko uzastopnih tretmana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading