SAVETI I TRIKOVI KOJE SVAKA ŽENA MORA DA ZNA: Ovo je pravilna nega kože tokom zimskih dana!

Autor: lifepressmagazin.com, Republika

Lifestyle

16.11.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdrava i negovana koža smatra se najvažnijim adutom ženske lepote. Kada dođu zimski dani, imamo tendencije da se malo ulenjimo, ali negu kože nikako ne bismo smeli da zapostavimo! Donosimo vam nekoliko saveta kojih bi trebalo da se pridržavate tokom zimskog perioda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zaštita od sunca

To što je sneg zabelio, to ne znači da treba da zaboravite na kreme za sunčanje. Bez obzira što zbog debelog sloja garderobe sunčeve zrake ne dopiru do kože, zaštitne kreme su obavezne. Koristite one sa najmanjim zaštitnim faktorom 15 i nanosite ih pre svoje dnevne kreme za lice, pustite da koža upije pa nanesite svoju svakodnevnu hidratantnu kremu.

Hidratacija organizma

Hidratacija zimi jednako je važana kao i tokom vrelih letnjih dana. Za razliku od leta sigurni smo da hladna pića neće biti vaš prvi izbor pa ih slobodno zamenite toplim biljnim čajevima, toplim kakaom, čokoladom i naravno običnom vodom. Izbegavajte pića bogata kofeinom i šećerima. Dovoljan unos tečnosti tokom dana kožu će vam učiniti zdravom i glatkom i daće vam dovoljno energije da pregurate dan.

Redovni pilinzi

Zima obično znači suvu kožu i zato je veoma važno da radite pilinge češće nego obično da bi se rešili ostataka mrtvih stanica kože. Izostanak pilinga kožu će učiniti suvom i na izgled umornom. Pilinge celog tela u kombinaciji sa laganim masažama i četkanjima radite najmanje dva puta nedeljno. Ipak nemojte preterivati da kožu ne biste iziritirali.

Foto: Ilustracija

Vlažnost kože

Ako vam je koža u zimskim mesecima suvlja nego obično trebalo bi da nabavite proizvode koji još efektnije hidratiziraju kožu i obezbeđuju vlažnost, posebno ako ćete većinu dana provesti na hladnom vazduhu. Uz svoju redovnu noćnu hidratantnu kremu možete uključiti i serum za hidratizaciju koji će koži obezbediti dodatnu vlažnost.

Ne zaboravite na usne i ruke i  uvek u torbici nosite kremu za ruke i balzam za usne da bi se mogli mazati i kad ste u pokretu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading