Magija za vaše usne: Med pruža zaštitu i negu koju morate probati!

Autor: minutzamene.com, Republika

Lifestyle

11.11.2019

02:11

Stavljajte redovno med za usne i biće sočne, ružičaste - baš kakve svi želimo. Usne popravljaju vaš izgled, znak su zdravlja a muškarci su prosto ludi za njima.

Foto: Promo
Foto: Ilustracija

Ukoliko želite da privučete mušku pažnju, a sve to želimo, ne gubite vreme na isticanje trepavica, senčenje kapaka… samo istaknite usne.

Usne su najprivlačniji deo ženskog lica

Jedno istraživanje je došlo do rezultata da su usne najprivlačniji deo ženskog lica a za neke i celog tela posebno kada su namazane crvenim ružem.

Muškarci padaju na usne više nego na bilo koji drugi deo ženskog lica

Dalje, statistika kaže da nakon 10 sekundi od kada prvi put vidi ženu, prosečan muškarac će provesti polovinu vremena zureći u njena usta.

Dr Geoff Beattie, koji je vodio istraživanje tvrdi da studija dokazuje da usne predstavljaju najsenzualniji deo ženskog tela i predstavljaju kritičnu tačku seksualne privlačnosti. Praksa da se usne istaknu crvenom bojom i tako učine privlačnijim seže još iz vremena starog Egipta.

Med za negu usana

U svetlu gore rečenog jasno je da ukoliko to do sada niste sada usne morate staviti ako ne u prvi plan ono im morate posvetiti bar isto onoliko pažnje kao i drugim stavkama svog izgleda na putu kroz beauty rutinu.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priroda je svakome podarila različite atribute. Ukoliko je kod vas bila baš izdašna u pogledu usana tim bolje, vaša će se rutina svesti na negu i preventivu starenja usana. Za one manje srećne sa tankim usnama biće više posla dok ne doteraju ovaj deo lica do savršenstva na koje padaju ne samo prosečni već svi od reda muškarci.

Najtanja koža na ljudskom telu pokriva upravo usne

Ona je pet puta tanja od kože lica. Uz to, koža usana ne sadrži lojne žlezde što znači da je ovde izostalo prirodno podmazivanje sebumom koji ima zaštitnu funkciju. Ovo je razlog što se nezi usana mora posvetiti posebna pažnja.

Svakako imate brojne grožđane masti, balzame i serume za usne. U želji da još jednom istaknemo prednosti prirodne nege istražili smo i u nastavku delimo sa vama šta sve može med za usne.

Med vam može pomoći da hidrirate usne i ukoliko su ispucale da ih zaštitite od infekcija. On deluje kao blagi piling, sadrži antioksidante i posvetljuje kožu usana.

Med je super ali mi smo veći deo dana van kuće i nije nam baš zgodno da se mažemo medom na šalterima u učioncama i tokom sastanaka sa klijentima. Možda biste ipak želeli proizvod podjednako lekovit i prirodan kao što je med a da pri tom ima još brojne prednosti i da povećava usne.

Med za tamne usne

Usne vam više nisu ružičaste već su tamne a po nekad i modre? Potamnele usne je teško kamuflirati bez teškog sloja ruža. Tamne usne čine da izgledamo staro i bolesno.

Glavni razlozi tamnih usana su  je preterano izlaganje direktnom suncu bez zaštite, alergijske reakcije, nekvalitetni kozmetički proizvodi, preterano pušenje, previše kafe ali i hormonalni disbalans, slaba cirkulacija, stres, anemija.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Definitivno morate voditi računa o ovim faktorima u kako biste zadržali prirodno ružičastu boju usana.

Ipak bez odgovarajuće nege teško da će vam usne biti ružičaste, mekane i izazovne.

Postoje brojni načini posvetljavanja usana koji ne zahtevaju kupovinu skupih preparata.

Uvek imajte na umu da ono što nanosite na usne mora biti bez štetnih hemikalija, dakle prirodno, jer jedan deo preparata uvek pojedemo.

Među prirodnim kućnim tretmanima, med za usne zauzima vrlo visoku poziciju.

Med za ispucale usne

Ispucale usne su neizgledne, a u ozbiljniji slučajevima znaju i da prokrvare. To naravno vodi u opasnost od infekcije. O šminkanju ispucalih usana nema ni pomena. Bolne su i neprijatno zatežu. Kako god da ste se doveli u takvo stanje to mora smesta da prestane.

Šta kažete na ideju da prosto umočite prst uteglu meda i njime pređete preko usana nekoliko puta dnevno a pred spavanje obavezno još jednom.

Med hidrira i leči kožu usana, njegova antibakterijska svojstva su takođe dobro poznata

Zahvaljujući njima nanošenje meda na usne sprečava infekcije i pucanje usana.

Problem sa medom je kako da ga što duže zadržite na usnama. Dobra ideja je da ga pomešate sa lanolinom tako da ne beži sa usana.

Ako vas ubija suvoća usana, med je odličan prirodni ovlaživač. Dakle baš ona namirnica koja će privuću vlagu u tanku kožu usana i tamo je zaključati da ne pobegne.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zato je med najbolja prva pomoć kod ispucalih usana. Prosto ga možete namazati svaki put kada prođete pored tegle sa medom. Prirodan je i ne možete preterati.

Njegova antibakterijsaka svojstva sprečavaju da vam se ispucale usne inficiraju.

Ukoliko ste sebi dozvolili da baš zapustite svoje usne i one su dugo suve ispucale i  u baš lošem stanju onda možete kombinovati med sa drugim moćnim sastojcima koji imaju lekovito dejstvo za kožu usana.

Med i cvekla za svetlije usne

Tamne usne su samo jedna u nizu promena koje naše lice trpi sa protokom vremena.

Usne mogu biti tamnije i prirodno ali su uglavnom posledica godina, neodgovornog izlaganja suncu bez zaštite, pušenja ili nedostatka pravilne nege usana. Štetni sastojci u kozmetici takođe mogu prouzrokovati tamnu boju kože usana.

Ružičaste, sočne usne su karakteristika mladalačkog izgleda.

Da biste usnama vratili ružičastu boju opet možete upotrebiti med. 

Med je efikasan prirodni lek za posvetljavanje usana koje su potamnele usled godina i spoljašnjih faktora. Med je blagotvoran za lepotu na više načina između ostalog med omekšava usne i vraća im ružičastu blistavost. Med nanesite na cele usne pred spavanje, ne ispirajte, ostavite da se osuši 

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za svetle ružičaste usne isprobajte zaista neverovatan recept.

Pomešajte kašiku sveže isceđenog soka od cvekle sa jednakom količinom meda. 

Navlažite pamučni tufer ovom mešavinom i masirajte usne. Nakon masaže usana lekovito mešavinom nanesite još jedan slloj meda i cvekle i idite na spavanje. Ujutru će vas u ogledalu sačekati mekane ružičaste usne. Postupak ponovite svako veče nedelju dana. Ovo zaista deluje. 

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Med za usne prednosti

Namažite usne medom kad god ste u mogućnosti. Bilo sam ili u kombinaciji sa drugim sastojcima med hidrira, neguje, štiti, potpuno je prirodan i besplatan. Ne odričite se blagodeti koje ovo medeno zadovoljstvo pruža usnama.

 

Komentari (0)

Loading