BILJKA SA HILJADU BLAGODETI: Lovor čisti telo, usporava starenje, pomaže kod dijabetesa i zamena je za antidepresive!

Autor: espreso.rs, Republika

Lifestyle

05.11.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lovor kao začin možete da volite ili ne, ali ono što se ne može osporiti jeste njegovo blagotvorno dejstvo na organizam. Postoji više načina da upotrebite lovorov list u svrhu lečenja, a mi vam otkrivamo koji su to načini.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Od lovorovog lista ima mnogo više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, leči disajne puteve.

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu da se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, riješava respiratorne probleme itd.

Ovo je nekoliko načina kako ga možete koristiti za zdravlje

Pomaže kod mučnine i umora, razbuđuje – kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu. Sve što trebate da napravite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi pre spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tera sluz iz pluća – lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti sveže ili suve listove u vruću vodu i udisati paru – inhalirati se. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To leči alergije i astmu.

Pomaže kod dijabetesa – istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading