PRSTI I ORGANI SU POVEZANI: Stiskajte kažiprst i oterajte strah

Autor:

Lifestyle

21.09.2017

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanska terapija džin šin džicu balansira energiju i emocije. Svaki prst odgovara određenom organu u telu, ali i emocijama. Prst se drži i pritiska od tri do pet minuta, a prilikom izvođenja terapije dišete duboko i opustite se

 

 

Drevna japanska terapija džin šin džicu (jin shin jyutsu) balansira energiju i emocije stiskanjem i stimulisanjem prstiju na rukama.

Polazna tačka japanske metode podrazumeva da svaki prst odgovara određenom organu u telu, a samim tim i emocijama, koje su glavni okidač problema sa radom organa.

Na primer, osećanje ljutnje sprečava normalan rad jetre, koja je izuzetno značajna za čišćenje krvi. Srednji prst je zadužen za oslobađanje od besa, pa ako vam neko doslovno "jede džigericu", pritiskajte srednji prst i oslobodite se ovog neprijatnog osećanja.

Prst se drži i pritiska od tri do pet minuta, a prilikom izvođenja terapije dišete duboko i opustite se. Osetite kako bol i napetost izlazi kroz prst iz vašeg tela. Ova terapija je vrlo jednostavna, a možete se relaksirati svaki dan.

PALAC

Emocije: Anksioznost, briga, nemir

Organi: Stomačni organi

Palac je zaslužan za stomak i pankreas. Ukoliko imate bolove u stomaku, držite palac pet minuta i duboko dišite izdišući bol i napetost. Osim toga, briga je osećanje koje prvenstveno pogađa želudac i pankreas. Činjenica je da su tada organi za varenje u grču i ne mogu da obave svoj zadatak. Zato i najkvalitetnija hrana može da postane otrov u telu jer se nesažvakana nepravilno prerađuje.

KAŽIPRST

Emocije: Strah

Organi: Bubrezi i bešika

Kažiprst je direktno povezan sa bubrezima i bešikom, a ujedno i strahom. Bubrezi i mokraćna bešika su najviše pod uticajem straha. To se događa kada se bubrezi od straha odjednom zgrče i dođe do zastoja u čišćenju krvi. Posledica toga je poremećaj cirkulacije, zbog čega su nam ledene ruke i noge. Ako strah traje duže, posledice su teže. Bubrezi kontrolišu i mišiće mokraćne bešike i anusa. Ako su blokirani od straha, dolazi do njihovog popuštanja.

SREDNJI PRST

Emocije: Bes, neodlučnost

Organi: Jetra i žuč

Srednji prst je odgovoran za naše kardiovaskularno zdravlje, dobru cirkulaciju i funkciju jetre. Osećanja poput ljutnje sprečavaju normalan rad jetre, koja je izuzetno značajna za čišćenje krvi. Ako je jetra blokirana ljutnjom, otrovani smo. Ukoliko imate problema s navedenim, držite i stiskajte srednji prst pet minuta i ubrzo ćete osetiti olakšanje.

DOMALI PRST

Emocije: Tuga

Organi: Pluća i debelo crevo

Domali prst obuhvata pluća i debelo crevo. Tužni dišemo plitko i imamo teškoće s probavom. Posledice su to da se u telu zadržavaju otrovi koje nismo izbacili disanjem ili stolicom. Krv ne dobija dovoljno kiseonika i u njoj se zadržava previše ugljen-dioksida. Svi problemi u vezi sa ovim organima mogu da se reše stiskanjem prsta, a posebno bi trebalo da obratite pažnju na ovu tehniku ukoliko imate probleme sa disajnim putevima i astmom.

MALI PRST

Emocije: Manjak samopouzdanja, pohlepa

Organi: Srce i tanko crevo

Mali prst odgovara srčanom meridijanu i tankom crevu. Pomaže kod srčanih problema, regulacije krvnog pritiska, probave i jača živce. Ukoliko osećate nervozu, nesigurnost i slične emocije, trebalo bi da pritiskate mali prst najmanje pet minuta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading