Evo kako da se savršeno našminkate: Zbog ove greške koju svi prave nemate savršene rezultate

Autor:

Lifestyle

02.10.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šminkanje je danas postala prava umetnost, čak se otvara i veliki broj salona koji pruža samo ovu uslugu. Za besprekorno našminkano lice mnogi misle da je potrebna veština i spretnost, a tajna se zapravo krije u jednoj sitnici na koju ne obraćamo pažnju.

RepublikaFoto: Photo by Raphael Lovaski on Unsplash
Foto: Ilustracija

Svaki make up look, bez obzira radi li se o jednostavnom i minimalnom ili glamuroznom i dramatičnom mora početi od početka, od podloge.

Kako bi prekrili sve one sitne nedostatke i stvorili ujednačen ten uvek posežemo za omiljenim puderom i korektorom.

Spojeni zajedno, puder i korektor uvek se nalaze visoko na listi omiljenih proizvoda unutar naše kolekcije i svakodnevne rutine.

Kao make up kombinacija koja donosi ne samo ujednačeni ten, već i dozu samopouzdanja, spoj pudera i korektora istovremeno se ističe kao šminka koja nosi i jednu od najvećih dilema - koji proizvod naneti prvi?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Logika većine nas nalaže da je to korektor. Međutim, ispostavlja se da da po svoj prilici grešimo.

Velika većina proesionalnih šminkera složiće se da je uvek bolje naneti prvo puder, a potom prekriti sve još uvek vidljive nepravilnosti i nedostatke korektorom. Osim što ćemo tako naneti korektor samo na ona područja na kojima nam u tom trenutku zapravo treba, istovremeno ćemo izbeći pomeranje korektora s problematičnog područja tokom nanošenja pudera.

Pri zagovaranju ovog argumenta, pobornici ovog načina prekrivanja tena uvek će istaći da početak svakog šminkanja čini podloga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading