Otkrivamo korisne cake pomoću kojih ćete uvek izgledati i mirisati lepo

Autor:

Lifestyle

24.09.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepota je ideal kome svi težimo, a biti čist i uredan je preduslov za dostizanje tog cilja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najbitnije je da redovno održavamo higijenu u vidu pranja ruku, tuširanja i slično, ali tu su i male tajne velikih majstora koji vode računa o najsitnijim detaljima kada je stajling u pitanju.

Evo nekoliko korisnih i praktičnih saveta!

SMRDLJIVI PAZUH Da biste se rešili neprijatnog mirisa ispod miške, koristite limun. To je stari lek koji efikasno ubija bakterije. Uzimite svež limun, isecite ga i natrljajte na pazuhe. Kada se sok osuši, operite pazuhe. Radite ovo jednom dnevno i rešite se neprijatnih telesnih mirisa.

SMRAD IZ CIPELA Kada nakon celog dana skinete obuću, verovatno osetite neugodan miris. Kako biste ga se rešili, pre izlaska stavite malo sode bikarbone u cipele, a ona će upiti sav miris i znoj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

DEZODORANS DA ŠMINKA DUŽE TRAJE Kada je vruće i vlažno, šminka se brzo skine. Neke blogerke predlažu korišćenje dezodoransa kao prajmera. Ali pre stavljanja proverite da li je dezodorans napravljen od prirodnih sastojaka kako ne bi naštetio koži.

SPREJ ZA SUKNJU Kada suknja počne da se lepi za kožu zbog statičkog elektriciteta, stavite malo spreja za kosu ili dezodoransa na odeću pre izlaska.

GEL-LAK Stavljanje gel-laka je prilično dug postupak. Ako ste završili s nanošenjem i shvatili da ste ostali bez čistača za gel, uzmite sredstvo za uklanjanje laka za nokte ili nešto što sadrži alkohol, ali budite oprezni jer ne sme da sadrži aceton.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

RECI ZBOGOM PRIŠTIĆIMA Da li ste znali da bubuljice mogu biti uzrokovane brisanjem lica peškirom. Ako lice brišete peškirom, vodite računa da uvek bude čist jer prljav može biti leglo bakterija. Ipak, najbolje da lice pustite da se samo osuši.

KAD PONESTANE SPREJA ZA KOSU Posegnuli ste za lakom za kosu, ali ste shvatili da je prazan. Međutim, sigurno ga je ostalo još malo. Vrh laka za kosu držite pod vrućom vodom, a nikada ne koristite čačkalice za mlaznicu.

GAĆE KOJE SE NE OCRTAVAJU Neprijatno je kada shvatite da vam se gaće ispod odeće ocrtavaju. Ako ih vi vidite, velika je šansa da će ih primetiti i ostali. Zato uložite u gaće bez rubova koje se neće ocrtavati. Posebno će vam koristiti kada nosite osetljive tkanine. Ako vam treba hitno rešenje, isecite helanke i koristite ih kao gaće.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

PRLJAVU KOSU PRETVORITE U GLAMUROZNU FRIZURU Neurednu i masnu kosu, kad nemate vremena da operete, možete da zaližete u glamuroznu frizuru. Koristeći gel za kosu, češljajte kosu prema nazad i izgledaćete kao slavna osoba.

PROBLEM KLIZAVIH CIPELA Ponekad su nove lepe cipele veoma neudobne, pogotovo ako su nove. Ako vam cipele klizaju, koristite vruć lepak. Zalepite ga na deo đona i problem će biti rešen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading