Izbegnite BAKTERIJSKU INFEKCIJU: Evo na šta da obratite pažnju ako koristite tampone!

Autor: superzena.b92.net, Republika

Lifestyle

20.09.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge žene koriste samo tampone kada su u onim danima u mesecu.

Foto: pixabay.com
Koji je najbolji?

Mnoge ili su nastavile da koriste tampone koje su ima majke kupovale kada su bile mlađe, ili su u fazi potrage za onim pravim i tako su isprobale mnoge i stalno eksperimentišu.

Ono što žene muči jeste pitanje da li postoji neka vrsta tampona koja je najbolja. Odgovor zavisi od toga koga pitate.

- Instinktivno mislim da je upotreba sredstava koja u sebi nemaju nikakvih hemikalija najbolja jer vi to praktično stavljate u sebe. Ono što stavljate u vaginu treba da bude što čistije moguće - rekla je doktorka Stefani Meklelan.

Ali Đani Rodrigez-Ajala koja radi kao ginekolog ima drugačije mišljenje.

RepublikaFoto: Photo by Jonathan Borba on Unsplash
Higijena na prvom mestu!

- Nema mnogo nauke oko toga zašto je jedan brend bolji od drugog. Dva glavna faktora koja morate da uzmete u izbor su da vam tamponi budu udobni i da se osećate komforno, kao i da dobro upijaju i obezbeđuju odgovarajuću zaštitu", rekla je ona.

Obe doktorke su rekle da su tamponi koji imaju veliku moć upijanja opasniji jer mogu da dovedu do sindroma otrovnog šoka, piše Womanshealth. U pitanju je bakterijska infekcija koja može da bude smrtonosna.

- Važno je da izbegavate da vam tampon bude u vagini duže od 8 sati. Izborom pravog tampona za vaše telo i potrebe možete da izbegnete takve loše i nezdrave navike - rekla je doktorka Rodrigez.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading