Stari recept je infuzija za organizam: Ojačajte kosti i imunitet, od njega će koža i kosa blistati, a pospešuje i probavu!

Autor: Republika

Lifestyle

20.09.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj stari recept, vekovima se koristi u jačanju fizičkih i mentalnih sposobnosti i lečenje mnogih bolesti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Recept od samo dva sastojka, poboljšava varenje, pomaže pri gubitku kilograma i uklanja toksine iz organizma.

Bogat je kalcijumom i kalijumom koji jačaju srce i krvne sudove. Izvrstan za poboljšanje strukture kože i kose. Jača imunitet i ubrzava metabolizam.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovaj recept je prava infuzija za organizam

Sastojci: 20 komada suvih smokava; maslinovo ulje.

Priprema: Uzmite 20 komada suvih smokava, isecite ih na pola i stavite u teglu. Zatim dodajte maslinovo ulje, tako da prekrijete sve smokve i da na vrhu ostane oko 1 cm ulja. Ostavite teglu u frižider na 40 dana.

Primena: Jedite po 1 polovinu smokve i 1 kašiku ulja iz smokava. Preporuka je da se ovo jede 5 do 10 minuta pre doručka. Ovo jedite svaki dan dok ne potrošite sve smokve i ulje. Odmah ćete osetiti dobrobit ovog leka. Tretman možete ponavljati 2 do 3 puta godišnje.

Smokve su vrlo zdrave, i to ne samo sveže, već i kada se osuše.

Smokve deluju blagotvorno na naše zdravlje. One mogu bukvalno da obnove celo naše telo. Smokve se smatraju najboljim po svojim korisnim svojstvima, a tokom sušenja količina proteina u smokvama povećava se an 3 do 6 %, a šećer na 50 do 70%, dok sveže smokve sadrže samo 1 % proteina, 15 do 20 % šećera.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prirodni šećer iz voća naše telo lako apsorbuje. Osušene smokve su u stanju da povećaju energiju koju proizvodi naše telo, poboljšavaju raspoloženje i mentalnu aktivnost.

Osušene smokve sadrže ogromnu količinu vlakana i to nam omogućava da dugo održimo sitost, poboljšamo gastrointestinalni trakt. Osušene smokve su bogate hranljivim sastojcima kao što su kalijum, magnezijum, gvožđe, kalcijum i B vitamin.

Visok sadržaj pektina u smokvama čini ga efikasnim za zarastanje vezivnog tkiva, a posebno za povrede zglobova i kostiju.

Suve smokve mogu da znatno povećaju antioksidativno delovanje krvne plazme, a rutinska supstanca pomaže u jačanju zidova kapilara i podstiče aktivniju apsorpciju vitamina C.

Suve smokve koriste pri lečenju opstipacije i odličan su laksativ. Svakodnevna upotreba smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Beličasti sok smokve uklanja bradavice

Bradavice se često javljaju na rukama i prstima, ali mogu i na drugim delovima tela - vrat, lice i pazuh.

One se pojavljuju na koži, kao benigne promene jer se ogranizam čisti. Bradavice su obično virusne i mogu da se prenose. Treba ih ukloniti iz zdravstvenih i estetskih razloga.

Danas se koriste razne metode za uklanjanje bradavica. Od mazanja različitim kremama i melemima, dohirurškog uklanjanja. U novije vreme koriste se metode spaljivanja bradavica laserom, smrzavanje tečnim azotom i uklanjanje radiotalasima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svakako treba otići kod lekara po savet i dijagnozu. Postoje i druge, stare metode za uklanjanje bradavica. Mleko od smokve ili sok od smokve koristio se od davnina. Naime, kad se odlomi list smokve sa drveta ili sam plod, videćete na tom mestu beli sok ili mleko. Mažite bradavicu 2 puta dnevno.

Postupak ponavljajte svakodnevno sve dok se bradavica ne osuši i nestane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading