Koktel "našte srca" je prava ampula zdravlja: Očistite jetru i smanjite podočnjake jutarnjim napitkom!

Autor: Republika

Lifestyle

16.09.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kombinacija maslinovog ulja i limunovog soka pomaže organizmu da se očisti od toksina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prvi rezultati mogu se očekivati već za mesec dana, ali je važno da sa svojom novom jutarnjom praksom istrajete svakog dana.

Pomešajte kašiku maslinovog ulja i limunovog soka i popijte ovaj mini koktel pre nego što bilo šta drugo popijete ili pojedete.

Nakon toga, uživajte u svom uobičajenom doručku.

Mešavina maslinovog ulja i limunovog soka potpomaže rad sistema za varenje, efikasno otklanja zatvor i bilo kakve druge digestivne probleme. Rezultati su bolje zdravlje i više energije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maslinovo ulje kao lek

Maslinovo ulje je poznato po nutritivnim vrednostima u ishrani, ali i kao jedan od najdelotvornijih prirodnih sastojaka u kozmetičkim proizvodima, ali i kao prirodni lek za mnoga oboljenja i poremećaje u organizmu. Zato je neophodno da uvek imate flašu ekstra devičanskog maslinovog ulja, a evo kako nam sve može pomoći.

Kao jedan od osnovnih sastojaka mediteranske kuhinje, maslinovo ulje je poznato po svojoj ulozi u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Masne kiseline, antioksidansi i silicijum koji se u njemu nalaze, uravnotežuju nivo holesterola u krvi i štite arterije. Ne povećavajući uobičajenu dozu masnoća, zamenite ulje koje koristite maslinovim uljem (kao i orahovim ili sojinim zbog raznovrsnijeg unosa).

Maslinovo ulje pomaže rad jetre i creva, a stomak ga dobro podnosi. Ono je takođe odlično za prženje, jer ne prodire u namirnice i čuva svoju varljivost. Kao laksativ, pomaže u borbi protiv opstipacije creva, do koje dovode preterano sedenje i stres. Popijte jednu do dve kafene kašičice devičanskog maslinovog ulja ujutru na prazan stomak i ubrzo ćete rešiti probleme sa probavom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sok od limuna sprečava pojavu brojnih oboljenja

Sok od limuna, zahvaljujući velikoj količini vitamina C i mineralnih soli, deluje detoksikacijski (oslobađa od toksina i pročišćava krv), neutralizuje kiselost krvi i normalizuje tonus (napetost) kapilarnih zidova.

Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našoj planeti. Limun štiti od tolikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati super hranom. Povoljno deluje na rad jetre, creva, želuca, imunog, nervnog i kardiovaskularnog sistema.

Ako redovito konzumirate limun, možete sprečiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripa, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading