Vaš omiljeni napitak u službi lepote: Evo kako vam može pomoći KOFEIN!

Autor: glossy.espreso.rs, Republika

Lifestyle

15.09.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ne možete da zamislite dan bez šoljice vruće kafe, onda će vas obradovati vest da kofein možete uključiti i u druge aspekte života, a jedan od njih je nega kože!

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kofein se godinama koristi kao sastojak u kozmetici, i na osnovnom nivou, on radi koži isto što i vašem organizmu: razbudi vas, da vam energiju, i štiti kožu od slobodnih radikala.

Kofein je glavni stimulant u napicima poput čaja i kafe. Često se uključuje i u skincare proizvode, jer poboljšava izgled celulita ili natečenih očiju.

Nanet na kožu, kofein ima umirujuća i antoksidativna svojstva, posebno ako je koža izložena UV zračenju. Kofein može da prodre u kožu i ima efekat sužavanja krvnih sudova, što može poboljšati izgled crvenila ili natečenosti lica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kada se kofein kombinuje sa drugim sastojcima, poput žen-šena, daje veliki boost energije za kožu i optimizuje energiju ćelija, kako bi koža bila hidrirana, sveža i negovana. Osim toga, kofein je veliki anti-iritans i stimuliše umirivanje kože.

KOJI SU SVE BENEFITI KOFEINA ZA KOŽU?

Kada se nanosi topikalno, kofein ima nekoliko različitih efekata:

  • sužavanje krvnih sudova privremeno, pomaže kod crvenila kože, i ispod očiju, ako imate tanku ili svetlu kožu ili ste skloni tamnim krugovima
  • diuretički efekat (izbacuje višak vode) odlično za natečene podočnjake ili lica
  • bori se protiv slobodnih radikala, neutrališe dejstvo štetnih slobodnih radikala, poput gradskog zagađenja, UV zračenja, dima.

Najveći benefit za kožu kofein ispoljava u proizvodima za oko očiju serumi i kreme za ovu regiju. Kofein u ovim proizvodima umiruje, deluje protiv-upalno i sužavajuće na kesice ispod očiju, smanjujući crvenilo i natečenosti.

Kofein takođe razbudjuje umorne oči tako što smanjuje pojavu tamnih krugova. Pomaže pokretanju mikrocirkulacije krvi u okoloočnoj regiji, tako da smanjuje smeđu diskoloraciju ispod očiju, ali samo kratkoročno. Zato ovakvi proizvodi daju rezultata sve dok se koriste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading