Nikako ne možete da smršate iako se trudite? Iskorenite ovih 5 navika!

Autor: lepotaizdravlje.rs

Lifestyle

09.09.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponekad nam fitness cilj izgleda nedostižno, čak i ako vežbamo uporno i trudijmo se da se hranimo što zdravije. Nutricionisti kažu da su osnovni krivci stagnaciji, u procesu mršavljenja, naše svakodnevne navike, kojima mi ne pridajemo mnogo značaja, a koje su zapravo osnovni kamen spoticanja na putu ka uspehu.

RepublikaFoto: Photo by rawpixel.com from Pexels
Foto: Ilustracija

Evo koje navike moramo iskoreniti, ako zaista želimo ravan stomak i besprekorno izvajano telo:

1. Pazite sa alkoholom – čaša vina s vremena na vreme je zaista ok, ali neka to bude jednom u dve nedelje. Svakodnevno čaša alkohola predstavlja izbor bespotrebnih kalorija, o kojima gotovo i ne razmišljamo, kada pravimo plan za ostvarenje kalorijskog deficita i ponekad su baš te kalorije, one koje nikako ne gubimo iako se toliko trudimo.

2. Zaboravite na prerađenu soju – Možda ste mnogo puta videli da fitness gurui u svojoj ishrani koriste sojino, umesto običnog mleka, međutim, prerađena soja ima sličan sastav hormonu estrogenu, pa izaziva nadimanje, dodatnu potrebu za hranom, ali i povećanu sklonost ka gojenju.

3. Smanjite unos kofeina – Iako je kofein odličan dijuretik, može dovesti do dehidratacije organizma, na taj način doći će i do taloženja toxina u telu što dovodi do nadutosti.

4. Poboljšajte unos vlakana – Vlakna su veoma važan deo naše ishrane, ali je bitno unositi ih u prepodnevnim časovima, kada ih organizam mnogo bolje vari i koristi najbolje od njih.

5. Ograničite unos mesa – osim što se meso najteže razgrađuje u našem organizmu, njegov unos podrazumeva i potencijalni unos nezdravih supstanci, preostalih u životinjskom mesu, kao ostatak antibiotika koje se daju životinjama. Najčešće je reč o hormonskim supstancama, koje mogu uticati i na povećanje naše telesne mase, pa je važno da kada god imate priliku nabavljate meso od domaće uzgajanih životinja, za koje provereno znate da je prirodno i zdravo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading