Japanska vodena dijeta - čudesna za mršavljenje: Uradite ovo svakog jutra i sagorite masne naslage

Autor: Republika

Lifestyle

09.08.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdrava i efikasna - japanska vodena dijeta je idealan trik za mršavljenje! Evo šta treba da uradite svakog jutra...

RepublikaFoto: Photo by sean Kong on Unsplash

Japanska vodena "dijeta" zaista je jednostavna: svaki dan odmah nakon ustajanja pije se najpre četiri čaše mlake vode u malih gutljajima i na prazan želudac. Voda ne sme nikako biti hladna, važno je da je mlaka, a zdravo je piti čak i toplu vodu. Kako se želudac ne bi dodatno opteretio i naduo, pije se obična voda, odnosno negazirana voda. Zatim treba čekati najmanje 45 minuta do doručka.

U japanskoj vodenoj dijeti ne postoji precizno definisan način ishrane, a nikkao ne treba da budete strogi i uvedete velike restrikcije. Jedite kao i obično, ali treba da imate na umu da je japanska ishrana jako zdrava.

Takođe, Japanke nikad ne zaboravljaju na dodatnu vodenu kuru: podstiče raspoređivanje materija u organizmu, poboljšava izlučivanje toksina i obezbeđuje mišićne ćelije tečnošću, pa zbog toga koža postaje sjajnija. Osim toga, voda napuni želudac pa obično jedemo manje za doručak. Dakle, isplati se isprobati vodenu dijetu.

Uz vodenu dijetu dobro je konzumirati zdravu hranu. Ako volite citruse, onda će vas sigurno razveseliti rezultat nedavno provedenog istraživanja. Naučnici su dokazali da grejpfrut pomaže kod mršavljenja. U svrhu istraživanja 42 osobe jele su grejpfrut šest nedelja svako jutro, u podne i uveče po pola grejpfruta. Na kraju istraživanja su ispitanici izgubili nekoliko kilograma, ali su i imali znatno manji obim struka. Uz to im je i krvni pritisak bio bolji. Rezultati su objavljeni u "Metabolism Journal".

Međutim, zašto je grejpfrut takav ubica masnoće? Naučnici pretpostavljaju da je za njegov uspeh zaslužna kombinacija više faktora. Grejpfrut sadrži pektin koji poboljšava probavu i nabubri u želučanom i crevnom traktu – pa smo duže vremena siti. Uz to vitamin Cpodstiče sagorevanje masnoće, a kalijum iz grejpfruta oslobađa nas viška vode. Pored svega, ovo voće ima malo kalorija.

Kombinacija grejpfruta i vodene japanske dijete daće odlične rezultate.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
marijajovanovic60

10.08.2019 13:32

Bas cu da probam ali nije mi jasno koliko dana tako treba da radim

dsf

10.08.2019 18:51

@marijajovanovic60 - pij ceo dan vodu na taj nacin i takvu. mlaku i po malo. osetices posle par nedelja da te itekako zasicuje bas kao i hrana. jedi sve ali umereno, cim osetis da si iole sita, stani! i nema teorije da ne mrsavis. jednostavno i zdravo. sve je u disciplini tj glavi. srecno!

nebitan

10.08.2019 22:03

@marijajovanovic60 - Najbolje je da 21 dan pijes 4 case to jest 8 dcl tople vode pa napravis pauzu ali ne da prestanes samo smanjis, ujutru popijes casu dve vode. Tako ti predje u naviku pa pijes tako do kraja zivota umesto jutarnjeg caja ili kave, toplu vodu. Jos je zdravije piti zivu vrucu vodu a ona se pravi tako sto se vruca (ne prevruca) voda sipa u casu uzmes jos jednu prazni casu i spustis ispod pune da vrh prazne case bude ravan sa dnom pune i deset puta presipas vodu iz case u casu uvek da gornja casa bude dno u ravni sa vrhom donje case. Posle 10 presipanja dobijes zivu vodu koju pijes po gutljajima dok ne ispraznis casu. Vredi probati, meni je pomoglo.

Brankica

11.08.2019 07:43

Moram ptobati ovo