NEMATE PEGLU? I ne treba vam: Ovi trikovima izravnajte izgužvanu odeću

Autor: Republika

Lifestyle

07.06.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Bright side otkriva nekoliko laganih trikova koje možete da iskoristite ako se nađete u situaciji u kojoj vam nedostaje pegla.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Postoje mnogobrojni načini u domaćinstvu koji mogu da budu "prva pomoć" kada hitno treba da ispeglate odeću.

Pegla za kosu

Peglom za kosu možete da ispeglate odeću, posebno ona teško dostupna mesta kao što su kragne ili manji nabori. Peglu upalite na prosečnu temperaturu i lagano prelazite preko komada odeće koji želite da ispeglate. Važno je naglasiti da ovaj trik ne koristite na osetljivim tkaninama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pegla za kosu može da zameni regularnu peglu

Para iz tuša

To je odlična solucija za ovakav problem. Pustite toplu vodu da teče, a zgužvanu odeću približite tušu, ali pazite da je kapi vode ne prskaju. Ostavite je tako nekoliko minuta a onda proverite da li su sva vrata i prozori zatvoreni. Ovo je najbolje uraditi dok se tuširate, kako biste na najbolji način iskoristili toplu vodu iz tuša.

Vruća šerpica

Jedan od najpopularnijih načina za ravnanje odeće jeste taj da zagrejete vodu u šerpici i onda vrućim dnom pritisnete sva mesta koja su zgužvana. Probajte da peglate i kockicama leda. Stavite tri ili četiri kockice leda u mašinu za veš i mašinu uključite na program za sušenje na deset minuta. Para je odlična za uklanjanje nabora.

RepublikaFoto: pixabay.com
I vrela šerpa može da ispegla stvari

Mokar peškir

Odeću takođe možete da stavite na ravnu površinu, kao što je daska za peglanje ili sto. Zatim pokrijte velike nabore mokrim peškirom i jako ga pritisnite rukama pa ostavite odeću da se osuši.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading