ŠEĆER U SLUŽBI LEPOTE I ČISTOĆE: Evo za šta sve možete da koristite ovaj zaslađivač

Autor: Republika

Lifestyle

30.05.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje razlozi zbog kojih je šećer sveprisutan u modernoj prehrani. Ne samo da služi za pripremu raznih slatkiša, već može da bude konzervans, sastojak za piling, odstranjivač mrlja i još mnogo toga.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Donosimo vam osam nekulinarskih trikova za koje vam je šećer neophodan.

Hrana za cveće

Kao i ljudi, sveže rezano cveće pretvara ugljene hidrate iz šećera u energiju. Dodavanje prstohvata šećera u vazu pomoći će vašem cveću da ostane lepo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Šećerom možete da nahranite biljke

Odstranjivač mrlja

Ukoliko je vaša nova majica došla u kontakt s uljem, masnoćom, travom ili kafom enzimi u saharozi učinkoviti su odstranjivači mrlja. Napravite smesu mešanjem pola šoljice šećera s jednom četvrtinom šoljice tople vode, utrljajte šećernu pastu u mrlju i pustite da odstoji preko noći, a onda normalno operite. 

Piling za usne

Šećer će vam pomoći da vaš poljubac bude najmekaniji ikada. Napravite sebi piling od šećera. Pomešajte dve kašičice šećera, jednu kašičicu kokosovog ili maslinovog ulja, jednu četvrtinu kašičice meda i tri do četiri kapi eteričnog ulja mente. Usne istrljate pilingom a onda ga isperite. 

Smirite ujed insekata

Šećer je dobro sredstvo za izvlačenje otrova od ujeda komaraca i uboda pčela. Napravite pastu mešanjem šećera i vode u razmeru 3:1. Očistite ranu, nanesite pastu, pokrijte je zavojem i ostavite tako pola sata. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Šećer umiruje svrab od ujeda

Uklonite neželjene mirise

Šećer će vam pomoći da se rešite jakih mirisa u kuhinji. Stavite kašičicu šećera u vrelu šerpicu i stavite da se topi dok masa ne postane karamelizovana. Ceo stan će mirisati na karamelu.

Operite masne ruke

Sa šećerom možete da uklonite masnoću sa svojih ruku. Dodajte kašičicu šećera na dlan, stavite tečni sapun i dobro istrljajte ruke, a zatim isperite. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading