OVO VEĆ IMATE U KUĆI: Napravite prirodni balzam od samo 3 sastojka i imaćete PUNE USNE!

Autor: dnevno.rs

Lifestyle

16.04.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probajte da na prirodan način imate zavodljive usne...

RepublikaFoto: pixabay.com

Pomešajte kašiku smeđeg šećera i kašičicu meda ili kokosovog ulja (ili upotrebite oba sastojka, neće škoditi).

Dobijenu pastu stavite u staklenu teglicu i čuvajte u frižideru. Njome nežno prelazite preko usana dva minuta ili duže, ostavite još minut da koža apsorbuje ulje i med, pa tek onda isperite.

Nakon toga stavite balzam za usne. Šećer će "izravnati" kožu, a med ili ulje će je nahraniti. U piling pastu možete da dodate i ekstrakt vanile ili neko esencijalno ulje po želji. Ili, umesto šećera u recept ubacite mlevenu kafu.

Ima istu ulogu, odnosno skida površinski sloj sa usana. Osim toga, mešavina mlevene kafe i kokosovog ulja posvetljuje i potpuno uklanja tamne mrlje sa kože.

Ako nemate ni vremena ni volje da pravite prirodna sredstva za negu, barem upamtite da je za zdravlje i lepotu kože najvažniji način ishrane.

RepublikaFoto: Photo by Malvestida Magazine on Unsplash

Koža je poslednji deo vašeg tela koji od unetih namirnica dobija vitamine i minerale, tako da je od ključne važnosti da jedete što više voća i povrća. Tako će dovoljno hranljivih materija dopirati do kože nakon što se nahrane ostali delovi tela.

I ne zaboravite – kada je reč o koži, za nju ništa nije važnije od vode. Stoga se potrudite da stalno unosite neophodne količine najvažnije tečnosti i budete hidrirani.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading