SUZANA PERIĆ OTKRIVA TAJNU USPEHA: Ni najbolja haljina ne pomaže ako ste nezadovoljne (GALERIJA)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna dizajnerka kaže da je mnogo važnije prepoznati sebe i samo deo trenda uklopiti u svoj stajling umesto slepo pratiti uputstva.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Kolekciju "Budoar" kreatorka će predstaviti 21. aprila u Skupštini grada Beograda

Kreacije Suzane Perić su decenijama unazad omiljeni komadi poznatih dama u Srbiji, ali i devojaka koje žele da stave akcenat na svoju ženstvenost. Gotovo je sigurno da će to biti slučaj i sa modelima iz kolekcije za proleće/leto 2019. "Budoar", koju će kreatorka predstaviti u nedelju 21. aprila u Skupštini grada Beograda u okviru manifestacije Dani Beograda. Slavna dizajnerka za čitateljke Srpskog telegrafa otkriva kakvi su trendovi ove sezone, ali savetuje da njih ne treba slepo pratiti.

LEŽERNOST

Foto: ST/N. MANDIĆ
Suzana Perić

- Važno je prepoznati sebe i samo deo trenda uklopiti u svoj stajling. Ove godine su to haljine koje se vraćaju u potpunom sjaju, duge, maksi-haljine, čipka, transparentnost... sav taj malo budoar-boho stil se ponavlja. U trendu su i detalji u neonskim bojama, neonskozelena, neonskokoralna. Dakle, ne da se kompletno obučemo u te boje, već da ih koristimo kao detalj. To su boje poput zlatne i metalik, koje izlaze iz sezone. Trend je i transparentnost u vidu čipke, ali, takođe, kao detalj, kao odraz ležernosti. Tu su i muška odela, oversajz sakoi, ali tu ne treba preterivati jer malu ženu sako može da proguta. Takođe, džins doživljava veliki kambek u kombinaciji za posao i svaku drugu priliku - kaže Suzana Perić, ali naglašava da ovakav stil ne stoji svakome, posebno kada je reč o jarkim bojama, kao i da sve treba prilagoditi godinama i dres-kodu za određenu priliku.

- Sa druge strane, promena treba da ide iznutra. Da bi bio stajliš, moraš da se menjaš iznutra, da odradiš detoks, da se dobro osećaš i fizički i psihički kako bi mogao da izneseš neku stvar. Ako nisi zadovoljna sobom i svojim izgledom (kilažom i sl.), ne može ni najbolja haljina da ti pomogne - savetuje kreatorka, koja je od svojih ženstvenih modela uspela da stvori prepoznatljiv brend. Upravo iz tog razloga teško da ćete u kolekcijama ove dizajnerke pronaći militari-komade.

- Napravila bih i vojničke kul pantalone sa velikim džepovima, ali to jednostavno ne ide uz moj brend. On podrazumeva ženstvenost, senzualnost, ritam, boju, zaokruženost, svaka kolekcija ima kompoziciju. Tako je i sa kolekcijom "Budoar", koji ne predstavlja samo ženski sto za spremanje. To je čitava filozofija: žena koja se sprema za posao, za ručak, pozorište, izlazak... ima svoje vreme u svom kutku - objašnjava kreatorka i dodaje da za tu ženu nije važno da li će se drugima svideti, već kako se ona oseća.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

PORODICA KAO PUNJAČ

Mnogi bi rekli da je nemoguće postići sve što Suzana stigne da uradi jer, osim rada u svom ateljeu, stiže da obavlja posao glavnog urednika modnog magazina Bazar, a tu su i humanitarne radionice za decu... Takođe, za posao mame uvek ima vremena.

Foto: ST/N. MANDIĆ

- Sve je povezana celina. Uspeh je u menadžmentu i organizaciji ljudi. Imam fenomenalan tim u Bazaru, kao i u ateljeu. Jesam zahtevna, ali mi je veliko srce. Najvažniji deo mog života je ćerka Tifani, koja ima svoje obaveze, ali usklađujemo vreme da budemo zajedno. Nas dve smo jedno - naglašava Suzana koliko je povezana sa ćerkom. Otkriva da stiže i da odvoji vreme samo za sebe, bavi se jogom i živi zdravo, što podrazumeva i da ne jede meso. Osim Tifani, Suzana Perić priznaje da energiju za ogroman posao koji radi pronalazi u porodici, za koju je veoma vezana. Svoju sreću kreatorka nesebično želi da podeli sa svetom i to je jedan od razloga zašto organizuje radionice na kojima se druže deca sa hendikepom, sa mališanima koji nemaju smetnje u razvoju.

- Drago mi je što se sve više mojih prijatelja uključuje u projekat "Deca pomažu deci". Ti klinci se bez poteškoća divno druže. Oni ne vide razlike između sebe. Ja im ni ne trebam, tu sam samo kao pokrovitelj. Ti momenti sa njima mi daju motivaciju da nastavim da radim, ali i da shvatim koliko su haljine beznačajne. To je realan život, a pošto meni dobro ide, osećam se dužna da pomognem, da uzvratim - priča poznata dizajnerka.

RepublikaFoto: Atelje Suzane Perić
Suzana u radu sa decom

Potpuno razumem maturantkinje

Foto: ST/N. MANDIĆ

Bliži se sezona maturskih večeri i devojke uveliko planiraju stajling, a dešava se da neke štede i po godinu dana kako bi imale da plate matursku haljinu koju potpisuje Suzana Perić. Dizajnerka otkriva da visina devojke ne diktira dužinu haljine ni za ovu priliku.

- Bitno je gde se haljina preseče i da se radi kroj u skladu sa građom. Problem kod malih devojaka je što žele princeza haljine, a to im ne stoji. Umesto toga, za niske su ravni krojevi, da haljina više pada i da se ne seče previše visoko - savetuje Suzana i dodaje da uživa u radu sa maturantkinjama jer je izbor haljine takođe bio veliki događaj za nju u tim godinama.

- Maturantkinje volim i potpuno ih razumem. Ja sam bila još gora. To je toliko opterećenje među njima, koja će koju haljinu. Malo je onih koje stvarno znaju šta hoće, a iako su odela češći izbor poslednjih godina, ipak se od 70 do 80 odsto njih odluči za haljinu - kaže Suzana Perić.

Fotografije modela iz kolekcije "Budoar" pogledate u galeriji ispod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading