Žalila se na svrab i otok oka: Kad je otišla kod doktora, zgranula se šta su joj našli

Autor: Republika

Lifestyle

10.04.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada žena iz Tajvana je završila u bolnici prethodnog vikenda jer se žalila na peckanje i otečeno oko. Mislila je da se radi o običnoj infekciji. Međutim, doktori su otkrili nešto mnogo strašnije - pčele ispod kapka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Žena od 29 godina je doživela nešto užasno. Obratila se lekaru za pomoć zbog otoka na oku, ali je na pregledu otkriveno da četiri pčelice žive ispod njenog kapka i da se hrane ni manje ni više nego suzama.

Doktori iz Fojin univerzitetske bolnice su uspeli da izvuku sve četiri mala stvorenja iz ženinog suznog kanala i da ih identifikuju kao Helictidae - takozvane znojne pčele, i to žive. Naveli su da je ovo prvi slučaj u svetu da se znojne pčele zavuku u oko, iako je poznato da se hrane solju, najčešće sa tela ljudi.

Dr Hung Či-ting, oftalmolog je na konferenciji za novinare izjavio:

- Na pregledu sam video nešto što je ličilo na nogu insekta, pa sam polako usmerio mikroskop i onda su se ukazale pčele, jedna po jedna koje nisu imale oštećenja.

Žena je sređivala grob jednog od preminulih članova porodice i uklanjala korov. Tada je osetila da joj je nešto upalo u oko. Pretpostavila je da se radi o zemlji i isprala oči vodom. Tokom noći jedno oko je počelo da joj bubri i osećala je oštar, peckav bol pod kapkom.

Sledećeg jutra se javila u bolnicu, a dr Hung je prvo pretpostavio da se radi o infekciji. Međutim, kada je pogledao njeno oko kroz mikroskop, dogodilo se medicinski nezabeleženo čudo. Dijagnostikovao je strana "tela" koja su bila živa. Ono što je iznenađujuće je što su pčelice bile žive jer su se hranile suzama i solju iz njih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading